Design
Design  »  Enteriőr  »  Panorámás penthouse Hollywood Hills-ben
Enteriőr

Panorámás penthouse Hollywood Hills-ben

Szép Házak
Minden, amit egy LA környéki körpanorámás lakásról el tudunk képzelni, az együtt látható ebben a hegyvidéki penthouse-ban.

Ez, amit látunk, egy meglehetősen bonylult felújítás eredménye. Az épület ugyanis szokatlanul hosszú és keskeny, így a meglévő szerkezeti elemek közé kellett elhelyezni egy olyan lakóteret, melyben a fenti hátrányok cseppet sem érezhetők. A tervezés és a kivitelezés igazi kihívást jelentett a Whipple Russel építész csapat számára.

Az ügyfél egy sikeres modell, akihez sok vendég jár, gyakran ad partykat, fogadásokat. A belső térnek tehát alkalmasnak kellett lennie nagyobb vendégsereg fogadására, de arra is, hogy lakója nyugodtan visszavonulhasson és a pihenéshez megfelelő közeget találjon.

A ház észak-dél tájolású, a lakás ebben egy szögletes szelet, melyet átjár a napfény és szinte 180 fokban az óceán felé néz. A belső tér középpontjában lévő üvegdoboz rejti a belső lépcsőházat, ezen keresztül lehet a lakótérből a tetőteraszra jutni. A lépcső valójában egy funkcionális műalkotás. A nappali, konyha, étkező minden pontjáról kilátás nyílik a nyüzsgő metropoliszra és az óceánra. A hálószoba egyik fala teli üveg – mondanunk sem kell, mi látszik innen... A tervező csapat úgy játszik az üveggel, mint egy súlytalan anyaggal. A sok üvegfelület, a hatalmas ablakok, az egymásba tolható teraszajtók, az üveg határolók lebontják a külső és belső tér közötti vizuális korlátokat.

A sok fehér felület a kevés szürkével és a natúr túnusokkal könnyedségről árulkodik, a viszonylag szűk terek kinyílnak, átláthatóbbá válnak.

Minden megvalósult itt, amit az otthon új lakója kívánt: fényben fürdő enteriőrök, barátságos terek a vendégeknek, pihentető közeg és nyugalom, ha arra van szükség.


Címkék: 


KATEGÓRIÁK
Enteriőr (96)