Építkezés / felújítás
Építkezés / felújítás  »  Építkezési tanácsok  »  A biztonságos alu redőny

A biztonságos alu redőny

Szép Házak
Redőnyünkkel szemben alapvető elvárás, hogy a hibátlan és kényelmes működésen túl, megóvja otthonunkat a hívatlan látogatóktól.

Az alu redőny biztonsági funkciói


A motoros alu redőnyök rendelkeznek a leghatásosabb védelmi rendszerrel. Miután az aluredőnyt a motorral leeresztettük, a lamellák összezárnak és automatikusan bekapcsol a feltolásgátló.

A motoros típusoknál beállítható az időzítő, azaz a redőny időre felcsúszik, így például a növények fényhez jutnak, akkor is, ha hosszabb időt töltünk távol otthonunktól. Ez egyben jelenlét szimulációt is jelent, hiszen úgy tűnik, mintha a lakásunk nem állna üresen. Egyes típusok mozgásérzékelővel felszereltek. Ha a lakásban mozgás támad, az aluredőny is megmozdul, illetve ha tovább érzékeli a mozgást, teljesen lezár, csapdába ejtve a behatolót. Áramszünettől sem kell tartanunk, mivel a vezérlő rendszer szünetmentes tápegységre köthető.

Fotó: Alu-Redőny


Az alu redőnyök nehezen kibonthatók, a bontás pedig nagy zajjal jár, feltűnő. Az aluredőnyt emberi erővel nem lehet kifeszíteni. Ha szükséges, az aluredőny a házunk riasztó rendszerére is ráköthető. A nem motoros típusok ugyancsak biztonságossá tehetők, mégpedig úgy, hogy egy kívülről és belülről egyaránt manuálisan zárható rendszerrel (zárral) szerelhetjük fel ezeket.

Az úgynevezett intelligens otthonokban, ahol a fűtéstől a világításon keresztül a biztonsági rendszerig minden együtt vezérelhető, adhatunk az aluredőny rendszernek arra is parancsot, hogy tűz esetén hogyan „viselkedjen”.

Címkék: