Építkezés / felújítás
Építkezés / felújítás  »  Építkezési tanácsok  »  A tökéletes ablak kiválasztásának 6 szempontja

A tökéletes ablak kiválasztásának 6 szempontja

Promóció
Az Internorm ablakok a kiváló hőszigetelő-képességnek, a speciális bevonatú, 3 rétegű üvegnek köszönhetően a legmagasabb minőségi igényeket is kielégítik.

Biztos befektetés – Hogyan válasszunk ablakot?


A brókerektől nap, mint nap hallunk a befektetési lehetőségekről: arany, értékpapír, tőzsdézés. Tőlünk nyugatabbra azonban az egyik legfontosabb befektetés otthonunk szépítése és energiaköltségeink leszorítása a legjobb minőségű építőanyagok kiválasztása révén, hiszen házunknak több generációt kell kiszolgálnia. Legyen szó lakásfelújításról vagy építkezésről, a jól kiválasztott ablak minősíti lakói igényességét és szépérzékét, ráadásul a hosszú távú pénztárcakímélés fontos eszköze lehet. Melyek tehát a kiválasztás legfőbb szempontjai?

Internorm ablakok és erkélyajtók

1. A megtakarítás alfája és omegája: az ablak hőszigetelő képessége


Az energiaárak elszabadulása óta a családok kisebb gázszámlára áhítoznak, de nem mindenki tudja, hogy a fűtési energia 25-30%-át a nyílászárókon keresztül veszítjük el. Egy jó hőszigetelő-képességű ablak segítségével akár a fűtési költség 30%-át is megtakaríthatjuk!
 

2. Jobb a 3-rétegű üveg – de nem lesz sötét a lakás?


A 2 rétegű üveggel ellátott ablakok ideje lejárt, a 3 rétegű divatos és a korszerű is egyben. Viszont sokan elfelejtik, hogy ennek ára van: a 3 rétegű üveg sajnos kevesebb fényt enged át, így ezekben a lakásokban előbb kell felkapcsolni a villanyt. Tehát ha szeretjük a napfényes otthont, le kell mondanunk erről az innovációról? Az Internorm speciális fejlesztése, SOLAR+ üveg megoldja ezt a problémát: a napsugarakat olyan mértékben ereszti át, amelyet korábban csak a 2-rétegű üveg produkált.

3. A SOLAR+ üveg: az ablak, mint fűtőtest


Ne felejtsük el, hogy a napsugarak nemcsak fényt, de energiát is adnak, így segíthetnek a lakás felfűtésében is: az ún. g-érték mutatja meg, hogy az üveg mennyire engedi át a napenergiát. A 3 rétegű üvegekre az 50% körüli érték jellemző, míg az Internorm SOLAR+ üvegek g-értéke 61%, így az energianyereség akár 20%-kal nagyobb lehet, mint a hagyományos üvegeknél.

Az Internorm nyílászárók nagy felületen is kiválóan hőszegetelnek

4. A mágikus Uw érték


A hőátbocsátási tényező az ún. U értékekkel mérhető. Ne hagyjuk azonban elkábítani magunkat egy jó Ug értékkel, mert ez csak az üvegre vonatkozik. A körültekintő vásárló az Uw értékre kíváncsi, mivel ez az egész ablakszerkezetet jellemzi: sok gyártónál éppen az ablakkeret szigetelése a gyenge pont. Az Internorm ablakai az Uw=0,63 W/m2K értéket is elérik. (Minél alacsonyabb az érték minél alacsonyabb, annál jobb!) Összehasonlításképpen a passzívházaknál a nemzetközileg megengedett küszöbérték 0,8 W/m2K, vagyis az Internorm leginnovatívabb ablakainak Uw értékei még ezt is túlszárnyalják. 


5. Energetikai tanúsítvány


Az Internorm ablakkal felszerelt házak magasabb energetikai besorolása nagyban növeli a ház értékét és kiadhatóságát vagy eladhatóságát, éppen a fent leírt kiváló Uw értékek miatt.
 

6. Nem szívesen fest ablakot? Itt az alumínium borítás!


Célszerű az ablakot kívülről alumínium-borítással ellátni. Ennek előnye, hogy nem igényelnek különösebb gondozást, így festést sem, és számtalan színváltozatban rendelhetők.
 

Luxusautókhoz mérhető vevőelégedettségi rendszer


Az Ausztriában piacvezető Internorm 80 éve működik sikeresen, aminek az egyik titka az építőiparban kuriózumként emlegetett vevőelégedettségi rendszer: nemcsak a termékkel való teljes elégedettséget célozzák, de ügyelnek arra is, hogy az ügyfél a beépítés során is többet kapjon, mint amire számított.

További Internorm képekért kattintson ide!

Kérjen ajánlatot Internorm nyílászárókra és bejárati ajtókra:


Zenit Home

1013 Budapest, I., Döbrentei u. 21. 
Tel.: +36 30 501 7784
E-mail: shop@zenithome.hu

Címkék: