Építkezés / felújítás
Építkezés / felújítás  »  Építkezési tanácsok  »  Az alu redőny felülete, karbantartása

Az alu redőny felülete, karbantartása

Szép Házak
Az alu redőny fontos árnyékolási, biztonsági, sőt, szigetelési funkciót lát el. Ahhoz, hogy ez sokáig működjön, fontos a megfelelő karbantartás.

Az alu redőny, mint dekorációs elem


22 féle színű alu redőny közül választhatjuk ki a házunk homlokzatához legjobban illő darabot, de ha mégsem találunk megfelelőt, eltérhetünk ezektől, hiszen egyedi kívánságra a gyártó elkészíti a megfelelő színt. Ha ragaszkodunk a hagyományos faredőny látványához, de szeretnénk az alu redőnnyel járó kényelmet és biztonságot élvezni, választhatunk faerezetű felületet is, ami a megszólalásig hasonlít a faredőnyhöz.

A festett alu redőnyök színtartóssága miatt nem kell aggódnunk, mivel ezek a felületek gyakorlatilag kopásmentesek. Az aluredőnyről bátran állíthatjuk, hogy felülete nem kíván szinte semmiféle gondozást. Ha úgy találjuk, hogy némi takarítás ráférne, elég portalanítani, áttörölni, de működésére ez nem lesz befolyással, míg a faredőny fa anyaga bizonyos időközönként megkívánja az ápolást.Különleges alu redőnyök


Nem ritka, hogy egy háznak a megszokottól eltérő formájú vagy nem szabványos méretű ablakai vannak. Ilyen esetekben sem kell lemondanunk az aluredőny nyújtotta előnyökről, választhatunk a kevésbé szokványos megoldások közül. Aluredőnyből létezik ferde típus, ami a nem szabályos négyszögletű ablakokra lehet jó. A lamellák ugyanúgy illeszkednek, ahogy a szabvány típusúaknál, de a homlokzat síkjára nem merőlegesek, hanem azzal ferdeszöget zárnak be.

További információk: Alu-Redőny Kft.

Címkék: