Építkezés / felújítás
Építkezés / felújítás  »  Építkezési tanácsok  »  Az alu redőny kiegészítői és alternatívái

Az alu redőny kiegészítői és alternatívái

Szép Házak
Ha otthonunk árnyékolását alu redőnnyel oldjuk meg, érdemes végiggondolni, hogy ehhez milyen hasznos és nélkülözhetetlen kiegészítőket válasszunk.

Szúnyogháló alu redőnyhöz


A legújabb, modern szúnyoghálókat fix tokban és a redőnnyel egy tokba lehet építeni. A legmodernebb kivitelt a pliszéháló jelenti, ami sínben fut és egy tokba szerelve harmonikaszerűen nyílik, majd záródik. Különösen előnyös nagyméretű teraszajtók elé. Helytakarékos, praktikus és esztétikus megoldást jelent a nyári rovarinvázió idején.

Fotó: Alu-Redőny Kft.


Ugyancsak praktikus a le és felszerelhető, fix keretes megoldás, amit tavasszal könnyen felszerelhetünk, majd az ősz beköszöntével leveszünk. Fontos tudni, hogy még az aluredőny szerelése előtt gondoskodnunk kell a megfelelő szúnyoghálóról.

Alu redőny vagy zsaluzia?


A zsaluzia tulajdonképpen a redőny alternatívája lehet. Ugyanolyan funkcióval rendelkezik, mint a redőny, de annál hagyományosabb megoldást jelent. Fontos megjegyezni, hogy az aluredőny biztonság szempontjából lényegesen többet „tud”, mint a zsaluzia, melynek védelmi funkciója elhanyagolható.

Viszont a zsaluzia lamellái több mozgásra, ezáltal többféle árnyékolásra adnak lehetőséget, mint a redőnyé. A zsaluzia inkább modern homlokzatokhoz illik, régebbi épületekhez redőnyt válasszunk. A zsaluzia, akárcsak a redőny, a teljes sötétségig leengedhető és motorosan is mozgatható. A legjelentősebb különbség, hogy még a lamellák is külön mozgathatók, dőlésszögük állítható. A lamellák lehetnek egyenesek, illetve hullámosak. A hullámos lamellák jobban zárnak, mert jobban illeszkednek egymáshoz.

További információk: Alu-Redőny Kft.

Címkék: