Építkezés / felújítás
Építkezés / felújítás  »  Építkezési tanácsok  »  Bramac Therm hőszigetelő-rendszer

Bramac Therm hőszigetelő-rendszer

Szép Házak
 
2012. február 9.
A Bramac Therm hőszigetelő rendszer teszi teljessé a Bramac tetőrendszereket. Minden, a házon elvégzett korszerű felújítás hosszútávú befektetés.
Minden, a házon elvégzett korszerű felújítás hosszú távú befektetés, amely nemcsak komfortérzetünket javítja, hanem pénztárcánkat is kíméli. Az energiaárak folyamatos drágulása miatt tudatos tetőfelújítással jelentősen csökkenthetők a fűtési költségek.


Az energia elsősorban az épülethatároló szerkezeteken át megy veszendőbe, különösképpen a tetőn keresztül. A tető hőszigetelése tehát alapvető része egy energiahatékony otthonnak.
Ha tetőfedés vagy tetőfelújítás előtt állunk, akkor mindig érdemes elgondolkodni egy korszerű tető-hőszigetelési rendszer beépítésén.


Az eddigi gyakorlat szerint a hőszigetelés általában a szarufák közé került. Esetleg még a tetőtér felőli oldalra tettek egy réteg hőszigetelést, lécvázak közé szorítva. Ennek a megoldásnak két hátránya van. Egyik, hogy a szarufák és a lécvázak némi hőhidat jelentenek a szerkezetben, másrészt értékes tér vész el a lakótérből. E megoldással a hőtechnikai követelményeknek is mind nehezebb megfelelni.


A jövőbeni optimális megoldást a szarufák feletti felületfolytonos hőszigetelés jelenti. Alkalmazhatjuk önmagában, vagy akár a meglévő, a szarufák között elhelyezkedő hőszigetelés kiegészítéseként. A szarufa feletti elhelyezési mód különösen tetőfelújításoknál előnyös, mert a belső burkolat érintetlenül maradhat, csökkentve ezáltal a költségeket is. A Bramac Kft. a más országban már sikerrel forgalmazott szarufa felett elhelyezhető hőszigeteléssel, a Bramac Therm hőszigetelő rendszerrel most lépett a hazai piacra.


A hőszigetelés anyaga az ún. PUR/PIR keményhab lemez, amely az eddig használatos termékeknél sokkal hatékonyabb, ezért jóval kisebb vastagság is elegendő ugyanolyan eredmény eléréséhez. Új építésekhez a 0,022 W/mK hővezetési tényezőjű Bramac Therm Top rendszert ajánlják, felújításokhoz pedig a Bramac Therm Kompaktot, amelynek 0,024 W/mK a hővezetési tényezője és kiváló a páraáteresztő tulajdonsága is.

A Bramac a szükséges kiegészítőket (párazáró, illetve víz- és szélzáró fóliát,  szellőzőátvezetőt stb.) is kínálja. A Bramac Therm hőszigetelő rendszer minden tetőfedő anyaghoz illeszkedik. A Bramac szakemberei díjmentes szolgáltatásokkal állnak rendelkezésre:

  • Méretezőprogram segítségével a beküldött tervrajz alapján meghatározzák a szükséges Bramac Therm-rendszeranyagok mennyiségét.
  • Elkészítik a tetőtér-beépítés energiaveszteségének számítását.

További információk: Bramac Therm

Címkék: