Építkezés / felújítás
Építkezés / felújítás  »  Építkezési tanácsok  »  Az egykaros csaptelep kiválasztása

Az egykaros csaptelep kiválasztása

Dohovics László / Mofém
Cikkünkben bemutatjuk, hogy milyen tulajdonságokkal rendelkeznek az egykaros csaptelepek, és mire figyeljünk az egykaros csaptelep kiválasztásánál.

Mire figyeljünk az egykaros csaptelep kiválasztásánál?


Az egykaros csaptelepek kialakítását – csakúgy, mint általában – a rendeltetési hely és a hozzá kapcsolódó használat határozza meg. Ne feledjük: minden reggel egyik első dolgunk a mosdó csapjának működtetése, és ez újra és újra, napról napra ismétlődik! Tehát egyáltalán nem mindegy, hogyan működik. Például nem árt, ha aláfér a kezünk... De félre a tréfával! Sokféle modell közül választhatunk, és valóban fontos, hogy az adott termék megfelelő méretű legyen. Esztétikus és praktikus megoldás a távműködtetésű leeresztőszeleppel felszerelt típus, amelynek nincs külön dugója, így nem kell belenyúlni a vízbe, ha le akarjuk ereszteni.

Grohe egykaros mosdó csaptelep

Ma már szinte elengedhetetlen tartozék a kifolyócső végére szerelt ún. perlátor (vízgyöngyöző). Ez a jelentéktelennek tűnő kis szerkezet arra hivatott, hogy a vízsugarat levegővel dúsítsa, és megfelelő irányt adjon neki, így a vizet többnek és selymesebbnek érezzük.

Ha magunk vásároljuk meg a csaptelepet, válasszunk flexibilis bekötőcsővel szerelt konstrukciót, ezzel egy életre belopjuk magunkat kedvenc vízvezeték-szerelőnk szívébe! Persze mi is jól járunk, hiszen gyorsabb a felszerelése, sőt az ügyesebbek maguk is megpróbálkozhatnak vele.

Teka Cuadro kádtöltő csaptelep

Milyen stílusú csaptelepet válasszunk?


Az egykaros csaptelepek éppen újszerű formájuknak köszönhetően váltak eggyé a modernség, a korszerűség fogalmával. A stílus és design persze ízlés dolga. Az egyik legfontosabb elv, hogy a csaptelep legyen összhangban a környezetével (pl. a járólapokkal, szaniterekkel, csempékkel, kiegészítőkkel stb.), a másik igen lényeges szempont, hogy a design ne menjen a használati érték rovására.

Designos Teka csaptelep

Mit ér a csodaszép csap, amely használat közben csak bosszúságot okoz? A csaptelepek a tartós fogyasztási cikkek kategóriájába tartoznak, többnyire sok éven át használjuk őket, célszerű hát a választáskor ezt is mérlegelni.

Teka Icon mosogató csaptelep


A cikk a Teka csoporthoz tartozó Mofém szakmai támogatásával készült.

Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK
Mosogató csaptelep kiválasztása
A megfelelő mosogató kiválasztását a legtöbben nagy körültekintéssel végzik, ugyanez nem mondható el a csaptelepekről. Pedig a kettő egyformán fontos.