Építkezés / felújítás
Építkezés / felújítás  »  Építkezési tanácsok  »  Fal trendek 2012-ben

Fal trendek 2012-ben

Dulux / Akzo Nobel
 
2012. április 6.
Nem mindegy, hogy a közvetlen környezetünk, amiben nap, mint nap élünk milyen hatással van ránk. Bizonyított tény, hogy a színeknek pszichológiai hatása van az emberre. A falfestés lehet egy megoldás a hangulatunk javítására. Itt az ideje, hogy színt viszünk az életünkbe, egyúttal az otthonunkba.
Az Akzo Nobel Esztétikai Központja nagy hangsúlyt fektetett abba, hogy „színt vigyen az emberek életébe.” A világ minden táján segíteni és ösztönözni akarja őket, hogy könnyebben és gyakrabban alakítsák, szépítsék a környezetüket.


Szín trendek 2012-ben


A ColourFuturesTM minden évben egy domináns trendet, vagyis alapértéket jelentet meg, amelyből mind az öt trend és színpaletta származtatható. 2012-ben az uralkodó koncepció a „lehetőségek” lesz. Ez épít a „megbecsülésre”, egyúttal azonban azt az üdítő és inspiratív elgondolást is nyújtja, hogy minden olyan dologban felfedezésre váró új lehetőségek rejlenek, amelyeket nem régiben nyertünk vissza és tanultunk meg megbecsülni.

A lehetőségek koncepciója kezdeményezésre indít bennünket. Arra sarkall, hogy kutassunk a megbecsülés révén feltáruló régi-új lehetőségek világában, és arra bátorít, hogy az anyagokat és színeket új, váratlan és elégedettséget adó módon kapcsoljuk össze. Arra ösztönöz, hogy fedezzük fel az egész világot – a külső, fizikai és a képzelet bennünk rejlő világát is – és ébredjünk rá arra, hogy ezek a világok még mindig mennyi mindent tudnak nyújtani.2012 határozott, lendületes, felvállalt optimizmussal teli. Ahogy látni is lehet ezt a testes színárnyalatokban, amelyeket karakter és kifejezőerő jellemez, ugyanakkor a lágy, csendes pasztellek, elegáns semleges színek és a harsány élénk árnyalatok is megjelennek, amelyek serkentő, újfajta módon egészítik ki egymást.


A 2012-es új színpaletta a sokszínűség iránti igényünk újbóli, globális felismerését hordozza magában vizuálisan, – legyen szó fogalmakról, nézőpontokról vagy megközelítésekről.


Az év színe


Az év színe a piruló, életteli, pikáns vörös. Ez a ragyogó árnyalat a 2012-es év legfontosabb színe, mivel egyszerre hóbortos és komoly, dinamikus és lágy, apró hangsúlyokhoz, vagy akár falrészekhez is tökéletes. Egy szín, ami arra hív fel, hogy ne egyszerű megoldásokat keressünk, hanem nyissuk meg elménket a felfedezésre váró új ötletek előtt. Zavaros időkben vonzódunk a csendet és vizuális nyugalmat nyújtó dizájnhoz. Azokhoz, amelyek megnyugtatják a lelket, egyszerűségével a kéz nyomát viselik magukon, és a kifinomultságnak azt a fokát képviselik, amit ma már az új luxusként értékelünk.


A mai tárgyak formavilága lassú, de állandó fejlődés eredménye. Az érzékeinkkel játszó és a hagyományos fogalmakat kétségbe vonó dizájnerek rendkívül fejlett módszereket dolgoztak ki a társadalommal folytatott kommunikációra.


A „Mesteri Összhang” eleganciáról és intellektusról árulkodik, és az anyagok és művészi kompozíciók közös alkalmazásáról szól. Olyan újfajta luxusról szól, ahol a jólét nem magamutogatásban és túlzásokban nyer kifejezést.


Ezen a palettán a színek finomságot sugároznak. Az egyszerűség itt soha nem jelent igénytelenséget; olyan anyagok és tárgyak szándékos kiválasztása, amelyek a tökéletes egyensúly elérését szolgálják, és a finomság ennek egyik kulcseleme. A mai tervezők által kedvelt anyagok: a beton, a fém, a fa, a kő, a gyapjú és az újfajta műanyagok (vinyl, PVC stb.) lehet, hogy tiszták, de nem nyersek. A felület gondosan és professzionálisan megmunkált, felfedve az anyag belső szépségét.


A színpaletta pedig mindezt tükrözi: hűvös, elegáns semleges színek, pazar meleg teveszőr-színek, piruló korallok és natúr rózsaszínek, a kovácsoltvas, az acél, a csiszolt beton, az eloxált alumínium, a fa, a vörös réz és az olajozott bőr árnyalataival. Ezek olykor melegebb, semleges színekkel egészülnek ki, vagy éppen fűszeresebb, vibrálóbb árnyalatokkal.
Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK
Falfesték színek a mennyezeten
Kedvenc színeinket bizonyára otthonunk falain is szívesen látjuk, így a falfesték szín kiválasztása egyszerű dolognak tűnik. Látszólag.
Falfesték színek kiválasztása
Lakásunk falainak festésekor a legnagyobb kihívást a megfelelő szín megfelelő tónusának kikísérletezése jelenti. Hogyan találjuk el az ideális falszínt?
Hogyan válasszunk fal színt?
Egy lakás színvilágának alapját a falak színe jelenti. Ennek kiválasztásával meghatározzuk a többi a színt és egyben közszemlére tesszük ízlésünket.