Építkezés / felújítás
Építkezés / felújítás  »  Építkezési tanácsok  »  Falfestés házilag

Falfestés házilag

Promóció
A falfestés házilag is kivitelezhető. Ám az eredmény megér egy kis fáradozást, ezért a falfestés előtt nem árt néhány alapvető dologgal tisztában lennünk. A Dulux termékekhez nyújtunk egy kis eligazítást.

Falfestés négy lépésben

  1. Készítsük elő és alapozzuk a felületet Dulux mélyalapozóval.
  2. Jól oszlassuk el a festéket a hengeren. A festéshez használjunk természetes gyapjúból készült, rövidszárú hengert.
  3. Ne higítsuk és ne keverjük fel a festéket. Az első mozdulattal V alakban vigyük fel a festéket.
  4. Egyenletesen oszlassuk el a festéket a falon és két rétegben vigyük fel, majd hagyjuk megszáradni.

Falfesték típusok


Az egyik legjobb minőségű latex emulzió falfestésre és mennyezetfestésre, matt kivitelben a Dulux Super Matt plus. Tartós és többször is tisztítható bevonatot biztosít. Ha fehérre festenénk a helyiséget érdemes emellett dönteni. Fehér színből ugyancsak jó választás az Acryl Matt, akril emulzió fal- és mennyezetfestésre matt kivitelben. Tökéletesen fed és fehér tisztaságot nyújt. Mindkét fajta festéket két rétegben kell felhordani, száradási idejük 2-4 óra, a felhordás ecsettel vagy hengerrel javasolt.


Konyhába és fürdőszobába ajánlott a Kitchen & Bathroom latex emulzió falfesték és mennyezetfesték, mely tartósan zsír- és nedvességálló, mosható és penészgombával ellenálló tartós bevonatot képez.


Az úgynevezett Intensive festékek matt, akril emulzió fal- és mennyezetfestékek egy vagy két fal gyors lefestéséhez ideálisak. Így az egész belső tér újszerű jelleget kap. Hat intenzív színben kapható és kiválóan variálható a Nagyvilág Színei világos árnyalatú vonalával.


Így születnek a divatszínek


Az AkzoNobel Esztétikai központja évente egyszer találkozót szervez a színek, a design, az építészet és a divat területén dolgozó kreatív szakértők nemzetközi csoportjával, akik jól tájékozottak és kiváló érzékkel követik, hogy mi történik a trendek és a színek világában. A találkozón megvitatják és meghatározzák a következő év fő gondolatait és színeit.


A Colour Futures előrejelzést ad az előttünk álló év legfontosabb hatásairól és változásairól, a színtrendek fejlődéséről és alakulásáról – irányt mutat, hogyan hozzuk összhangba szellemünket és érzéseinket az átalakuló világ trendjeivel.


Az előttünk álló időszak a korábbiaknál tisztább karakterű, derűsebb és reménykeltő színek éve lesz. Az uralkodó árnyalatok visszahozzák életünkbe az örömöt és a bájt, a tisztaság és frissesség hangulatát árasztják. Az élénkebb középtónusok túlsúlyban vannak, a mély árnyalatok mindig kiegészülnek élénkebb és világosabb színekkel. Ez az év a reményről, a szépségről és a tisztább jövőről szól.

Colour Futures - Nemzetközi Színtrendek 2012


A teljes színtrend katalógus itt tekinthető meg!

Forrás: AkzoNobel
További képekért kattintson ide!

Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK
Hogyan válasszunk fal színt?
Egy lakás színvilágának alapját a falak színe jelenti. Ennek kiválasztásával meghatározzuk a többi a színt és egyben közszemlére tesszük ízlésünket.
Faldekoráció
A festésen és a tapétázáson kívül falainkat sokféleképpen tehetjük különlegessé és látványossá. A hagyományos módszereket pedig újragondolhatjuk.