Építkezés / felújítás
Építkezés / felújítás  »  Építkezési tanácsok  »  A fémmedencék jellemzői

A fémmedencék jellemzői

A fóliabélésű fémmedencék telepítése igen gyorsan terjed. A nálunk fejlettebb országokban 15 évvel ezelőtti megjelenésük óta ma már a magánmedencék területén meghatározóvá váltak.
A fémmedencék előnyös tulajdonságaiknak köszönhetik gyors terjedésüket:
  • A medence teljesen házilagosan kivitelezhető és lehetőség van kiemelt (talajszintből kiemelkedő) elhelyezésre is.
  • Gyorsan megépíthető, kisebb kiemelt medencéknél akár fél nap múlva, míg a nagyobb, süllyesztett medencéknél kb. 3 hét múlva már használható.
  • A fóliaburkolatnak köszönhetően a vízzáróság garantált.

Fóliabélésű fémmedence (Aqualine Uszodatechnika)
Természetesen néhány kedvezőtlen sajátossággal is számolni kell:
  • A fóliaburkolat élettartama 10–15 év. Persze ezt akár az előnyök között is említhettük volna, hiszen 10–15 év alatt a legszebb csempeburkolat is megkopik, főleg szabad téri medencéknél. A burkolatcsere kétségkívül ennél a medencetípusnál a legegyszerűbb: 1–2 napos munkával a medence vadonatúj külsőt kaphat.
  • A fólia esztétikai megjelenése a többi burkolatfajtához képest gyorsabban romlik. A vízvonal környéki "zsírcsík" nehezen távolítható el. A fólia vízvonal alatti része könnyen – főleg vegyszertúladagolásnál – kifakulhat. Tömény vegyszer a fóliát pontszerűen kifehérítheti.

Kültéri fémmedencék


Mivel a fent említett esztétikai hibák rontják egy elegáns medence megjelenését, ezért beltéri medenceként fémmedencét nem javasolunk beépíteni. Ugyanakkor a kertben a fémmedencék beváltak, reális választási lehetőséget jelentenek a beton- és a kész műanyag medencékkel szemben. Így hazánkban is gyorsuló elterjedésükre kell számítani. A fémmedencéket a vízzáró PVC-fóliaburkolat teszi gazdaságossá.

Kerex kültéri fémmedence (Forgalmazó: Kerex Uszoda Kft.)


Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK