Építkezés / felújítás
Építkezés / felújítás  »  Építkezési tanácsok  »  Garázskapuk betörésvédelme

Garázskapuk betörésvédelme

Szép Házak
 
2012. január 31.
Biztonsági szempontból az utcáról nyíló garázskapuk a ház legvédtelenebb pontjai. Hogyan előzhetjük meg értékeink eltulajdonítását, megrongálását?

Betörésgátló funkciók automata garázskapuknál


Az egyik újdonság az automata garázskapuk feltolásvédelme, amely a garázskapu leereszkedésének pillanatában, automatikusan bezáródik. Ez azért is előnyös, mert a mechanikus megoldás áramszünet esetén is működik. Így az áramot kikapcsolva sem lehet egyszerűen, kívülről alányúlva feltolni a garázskaput. Ezzel a funkcióval rendelkeznek a Hörmann automata garázskapui. Természetesen fennáll a veszélye annak, hogy valaki a távirányító rendszer segítségével próbál meg behatolni. Ezt megelőzendő a kapunyitó rendszerek olyan kódos védelmet használnak, amely több mint egymillió variációra képes.

Fotó: Hörmann


Betörésvédelem billenő garázskapuknál


Természetesen az egy lapból álló, korábban szinte mindenütt használt, úgynevezett „Berry”-billenőkapuk védelmét is lehet javítani, nemcsak a modern, motoros, szekcionált bejáratokét. A Hörmann garázskapuknál a még nagyobb biztonság érdekében dupla reteszeléssel látják el a billenőkapukat. Ezekhez a cég forgónyelves megoldást dolgozott ki, de opcionálisan a kézi működtetésű kapukhoz harmadik reteszelési pont is rendelhető. A bezáródó kapun automatikusan működésbe lépő reteszelés a kapulap sarkait szilárdan rögzíti a kerethez, így azt onnan kiemelni szinte lehetetlen.


Kiegészítő védelem a garázshoz


A tapasztalatok szerint a személygépkocsi mellett egyre több értékes tárgyat, szerszámokat, kerti gépeket, drága kerékpárokat tartunk a garázsban. Ezért is nagyon fontos, hogy mindent megtegyünk a garázsba történő behatolás megnehezítésére.

Érdemes mozgásérzékelőt és zárt ajtóérzékelőt felszereltetni a garázsbejárathoz is, és házunk, lakásunk biztonságának megóvása érdekében a garázst a lakórésztől elválasztó ajtó feltétlenül legyen MABISZ minősített biztonsági bejárat.

Kérjen ajánlatot Hörmann

garázskapukra és bejárati ajtókra:


Tel.: +36 (30) 242-2560
E-mail: centrum@szephazak.hu

Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK