Építkezés / felújítás
Építkezés / felújítás  »  Építkezési tanácsok  »  Laminált padló lerakása meglévő burkolatra

Laminált padló lerakása meglévő burkolatra

Szép Házak
Felújításkor előfordulhat, hogy a régi padlóburkolat felszedésére nincs lehetőség. Ekkor érdemes a laminált padlót a régi burkolatra fektetni.

Milyen burkolatra fektethetünk laminált padlót?


Hideg burkolatnál fontos, hogy a felülete egyenletes legyen. Két méterenként maximum 2 mm lehet a szintkülönbség. Vizsgáljuk meg, hogy a meglévő hideg burkolat stabil-e, nem mozog, nem üreges.

Szőnyegpadlóra nem ajánlott laminált padlót fektetni, mert ebben rengeteg atka és por található, amit nehezen vagy egyáltalán nem lehet kitakarítani. Ebben az esetben szedjük fel a szőnyegpadlót és készítsünk új fogadófelületet.


Régi laminált padlóra ne fektessünk újat, mert a két lépészaj csökkentő réteg miatt hullámzó mozgást tapasztalunk majd, ezáltal a klikk rendszer sérülhet.

Régi csaphornyos faparkettánál figyeljünk arra, hogy a parketta nem nyikorog, nem mozog lépéskor, illetve sík, egyenletes-e a felülete. Ha ez rendben van, akkor fektethető az új laminált padló.

Bármelyik régi burkolatra fektetjük a laminált padlót, a rétegrendet minden esetben tartani kell: párazáró fólia, lépészaj csökkentő réteg, végül a laminált padló.

Címkék: