Építkezés / felújítás
Építkezés / felújítás  »  Építkezési tanácsok  »  Praktikus megoldások a fürdőszobában

Praktikus megoldások a fürdőszobában

Promóció
 
2012. június 5.
Formatervezett szaniterek, design csaptelepek, különleges csempék és a hozzá kapcsolódó kiegészítők finom eleganciával és ízléssel megkomponált egységben vagy egzotikus világokat idéző hangulattal. Ezeknek a megoldásoknak legtöbbször a pénztárca szűkössége szab határt. Vagy mégsem?
Sok esetben a nem megfelelő kivitelezés, a felhasznált anyagok minősége vagy a részletek otrombasága oszlatja el esztétikus fürdőszobánk álomképét. Léteznek azonban olyan megoldások, amelyek alkalmazásával olcsón, praktikusan, egy kis odafigyeléssel megvalósíthatjuk vágyainkat.


Az első és legfontosabb lépés a csempe és a szaniterek kiválasztása. Már itt válaszutak tömkelege előtt állunk, hogy kádat vagy zuhanyfülkét válasszunk a hely adottságainak megfelelően. Amennyiben a zuhanyfülke mellett döntünk, egyszerű, esztétikus, hely- és pénz takarékos megoldás lehet az épített zuhanyfülke. Itt a leggyakoribb probléma a nem megfelelő vízszigetelés kialakítása, amelyet például a Murexin által kínált zuhanykabin szigetelés szettel egyszerűen meg lehet oldani. Ezen anyagok alkalmazása olyan beruházás, ami sokszorosan megtérül, ha ezáltal kiküszöböljük a vizesedést és a később felmerülő javítás jóval magasabb költségeit. Ha mindezeket időben átgondoljuk, és kivitelezőnket is sarkalljuk erre, nemcsak mi, de a szomszédaink is boldogok lesznek.

A csempe kiválasztása kardinális kérdés, hiszen ez adja meg a fürdőszoba karakterét. A csempék választéka rendkívül széles, ahogy az árak is jelentősen eltérnek. Azonban az egyszerű és olcsó csempét is fel lehet dobni karakteres, a burkolathoz illő vagy éppen attól elütő fugázó anyaggal, sőt a fugához keverhető Murexin epoxi fugacsillámporral is, amely izgalmas látványt nyújt, és csillogó hatást ad az egyszerű csempének is. Már több mint 20 különböző színű Murexin fugázóanyag közül lehet kiválasztani a megfelelőt.


Természetesen alkalmazhatunk mozaikcsempét vagy üvegmozaikot is akár nagyobb, akár kisebb felületeken. Az üvegmozaikok nagyon látványosak és kiválóan alkalmasak arra, hogy megadják a helyiség alaphangulatát. Ezek beépítésénél azonban körültekintően kell eljárni, hiszen a nem megfelelő ragasztók használata befolyásolja a mozaik színhatását illetve módosíthatja az összképet is. Ezért ezeknél az üvegmozaikoknál minden esetben a normál, szürke ragasztó helyett fehér színű csemperagasztó használata javasolt, amelynek színe nem üt át az üvegen, s nem változtatja meg annak színhatását. Hasonló ragasztót kell alkalmazni a beltéri természetes világos színű kőburkolatokhoz is. (Murexin KPF 31 Profiflex ragasztóhabarcs vagy KWF 61 Flex csemperagasztó)

Ha már megvan a csempénk, a szaniterek és ezeket sikerült megfelelő módon beépíteni jöhetnek a kiegészítők, polcok, tükrök, törülközőtartó és társaik. Ezek rögzítése a falon általában csavarozással történik, amihez bármennyire is fáj a szívünk, bele kell fúrni a csempébe. Ez egyrészt nem nyújt szép látványt, másrészt könnyen megrepesztheti a csempét, és ha nem vettünk tartalékot, vagy már nem lehet kicserélni a törött csempét, csak bosszúságot okoz. Ezek elkerülésére olyan megoldásban is gondolkozhatunk, ami megkíméli csempénket vagy festett falunkat az éktelenkedő lyukaktól. Azokat az eszközöket, mint a fali tükör, amelyeknél nem fontos a teherbírás, megspórolva a fúrást, könnyedén felragaszthatjuk a falra. Ilyen esetekre az X-Bond MS-K 88 univerzális ragasztó tökéletes megoldást nyújt, s bárki otthon házilag elkészítheti.


További tippekért látogasson el a www.szepuljonamurexinnel.hu oldalra, és akár legyen azok között a vásárlók között, akik az év végéig a havonta rendezett sorsolásokon visszanyerhetik a megvásárolt Murexin termékek árát! További feltételek a fenti weboldalon.

Címkék: