Építkezés / felújítás
Építkezés / felújítás  »  Építkezési tanácsok  »  REHAU energiahatékony építési csomagok

REHAU energiahatékony építési csomagok

Promóció
 
2012. június 18.
Manapság egyre többet halljuk az energiahatékonyság, fenntarthatóság, energiatakarékosság, megújuló energia kifejezéseket. Természetesen nem minden ok nélkül, hiszen folyamatosan fejlődő, iparosodó civilizációnk egyre nagyobb mennyiségű energiát használ fel.
A felhasznált energia jelentős része fosszilis energiahordozókból, szénből, kőolajból vagy földgázból származik. Ezeknek az energiaforrásoknak a mennyisége véges, felhasználásuk pedig jelentős környezeti terheléshez, akár éghajlatváltozáshoz is vezethet. Az üzemanyagok és a fűtőanyagok drágulásának hatását már saját bőrünkön és pénztárcánkon érezhetjük.

Az energiatakarékosság ezért egyre fontosabbá válik az életünkben. A legalapvetőbb takarékossági intézkedésekre az aktuális hatóságok, szervezetek már évtizedek óta igyekeznek felhívni a lakosság figyelmét: például kapcsold le a villanyt vagy takarékoskodj a vízzel! A háztartási kisgépek esetében bevezették az energiafogyasztási kategóriák feltüntetését, ami segít abban, hogy olyan alacsonyabb fogyasztású gépeket vásárolhassunk.

Ezek mind lényeges tényezők egy háztartás költségvetésében, viszont általában nem tesznek ki akkora részt, mint a lakás vagy a ház fűtésének, energiaellátásának költségei. A lakóépületek „fogyasztása” a családok kiadásainak egyik legnagyobb részét jelenti, és – globális szinten – ez a károsanyag kibocsátás egyik legkomolyabb forrása is.

REHAU energiahatékony rendszermegoldások

A REHAU az épületek felújításához és új épületek építéséhez számos korszerű megoldást fejlesztett ki, amelyek alkalmazása hosszú távra biztosítja a biztonságos és gazdaságos energiafelhasználást, csökkenti az energiaveszteségeket és hatékonyan továbbítja a megtermelt energiát. A REHAU összehangolt rendszerei éppen erre a három pillérre épülnek: az energiaveszteségek csökkentésére, az energia hatékony előállítására és felhasználására.

Az energiaveszteségeket leginkább a hatékony szigeteléssel csökkenthetjük, amelyhez a REHAU a GENEO ablakrendszerével járul hozzá. A forradalmian új ablakprofil egyik legfontosabb előnye a 86 mm-es beépítési mélység mellett, hogy bizonyos mérethatárok alatt az integrált merevítési rendszer miatt nem szükséges az ablakokhoz acél merevítés használata, ami teljes mértékben hőhídmentessé teszi az ablakkeretet.

Az energia hatékony előállításához a REHAU több rendszermegoldást is kínál, amelyek egyrészt a napenergia, másrészt a talajhő és a levegő hőjének kiaknázására szolgálnak. A napenergiát a SOLECT napkollektoros rendszer használja fel melegvíz előállítására, a talajhőt és a levegő hőjét REHAU GEO, AQUA és AERO hőszivattyúk használják fűtésre, hűtésre és melegvíz termelésre. A talajhő kinyeréséhez REHAU RAUGEO szondákat vagy COLLECT talajkollektorokat használunk, és az egész rendszert a REHAU saját fejlesztésű szabályozása üzemelteti.


Ha már előállítottuk a hőenergiát és képesek vagyunk megtartani is a hőt, szükségünk van egy fűtési rendszerre, amely átadja ezt a lakásnak. A hőszivattyúk gazdaságossága elsősorban abban rejlik, hogy alacsony hőmérsékletű fűtővizet állítanak elő, ezért kiváló hőtermelői a padló-, fal- és mennyezet-fűtéseknek és hűtéseknek, amelyek szintén alacsony hőmérsékletű (30-40 °C) fűtővízzel működnek. Ezek a felületfűtési módok a radiátoros, konvektoros fűtésekkel ellentétben jellemzően nem csak a levegőnek adják át a hőt, hanem hősugárzás révén közvetlenül a berendezési tárgyaknak, a helyiségben tartózkodó személyeknek. Ezért gyakran alacsonyabb helyiséghőmérséklet mellett jobb hőérzetet biztosítanak a korábban említett rendszereknél.

A REHAU Magyarországon jelenleg az energiahatékony rendszermegoldások egyetlen olyan szállítója, amely a talajszondáktól a felületfűtésen és hőszivattyún keresztül, egészen a napkollektorig és az ablakrendszerekig minden terméket egy kézből kínál. Emellett további rendszerei biztosítják a lakások maximális komfortfokozatát: RAUPIANO hangcsillapított lefolyórendszer, VACUCLEAN központi porszívórendszer, RAUTITAN univerzális csővezeték rendszer ivóvíz és fűtésvezetékekhez, előszigetelt távhővezetékek, és még sok minden más.


Egy energiahatékonyan működő ház lényege, hogy az egyes rendszerek tökéletesen illeszkedjenek egymáshoz, megfelelően kommunikáljanak egymással, vagyis teljes összhangban működjenek. A REHAU ezt az alapelvet követi minden rendszere fejlesztése során.

A REHAU most energiahatékonysági csomag akciót hirdet, amely csomag megrendelése esetén akár nettó 100.000 forintért kínál komplett napkollektoros rendszert. A részletekért és az akció feltételeiért kattintson ide: REHAU akció!

További információ: REHAU

Címkék: