Építkezés / felújítás
Építkezés / felújítás  »  Építkezési tanácsok  »  Szép és tartós Creaton tetőcserepek

Szép és tartós Creaton tetőcserepek

Promóció
 
2012. július 13.
A köznyelv szerint, míg a nyílászárók a ház szemei, addig a tető a ház koronája. Számtalan jogos elvárásunk van a tetővel szemben, amelyek főleg az épület védelmével, költséghatékonyságával, tartósságával függnek össze. Mindemellett nem lényegtelen kérdés az sem, hogy a tető legyen esztétikus, illeszkedjen az épülethez, színét, formáját tekintve passzoljon elképzeléseinkhez. Mindezen szempontoknak kiválóan megfelelnek a kerámia tetőcserepek.
Az okker, a natúr piros, a téglavörös, a bordós, a barnás és más földszínek a természet színei. Ha kerámia tetőcserépre gondolunk, elsősorban ezek, a természet hangulatát idéző színek jutnak eszünkbe. Nem véletlenül.

A kerámia tetőcserepek, így a Lentiben gyártott Creaton sajtolt és préselt, hagyományos méretű és formavilágú, illetve a modern, mega méretű cserepek sokszínűsége nem szab határt a kreativitásnak: több mint 1200 féle szín és forma közül válogathatunk, így szinte nincs két egyforma tető.


Egy tetőfelújítást, tekintettel a ráfordítás nagyságára és az épület használhatóságában játszott szerepére, mindig megalapozott döntés előz meg, és gyakran az anyagi megfontolások kerülnek előtérbe. Aki azonban kerámia tetőcserepek közül választ, a gazdaságos megoldás mellett, a látvánnyal is elégedett lesz.

Formák és színek: vissza a gyökerekhez


A modern építészeti irányzatok mellett reneszánszát éli a természetes és hagyományos magyar táj formavilágát tükröző stílus, melynek elmaradhatatlan eleme az ún. hódfarkú tetőcserép. Egyre gyarapodnak a régi parasztházak küllemét a mai kor ízlésével ötvöző modern családi házak, ahol a stílus, a szín és forma összhangját a modern technika alkalmazásával előállított építőanyagok is tükrözik.


A hagyományos formavilághoz való visszanyúlás legtöbbször a természetes anyagok, a fa, a kő és a kerámia használatát is jelentik egyúttal. A tetőfedés esetén ehhez a gondolati világhoz a több ezer éves múlttal rendelkező, hagyományos formavilágú kerámia tetőcserép kézenfekvő választás.
 

Az örök klasszikus: a hódfarkú tetőcserép

 
A tetőfedésben a hódfarkú tetőcserepek a tradicionális formavilág megtestesítői. Ennek a kisméretű, a felújításokon gyakran megjelenő cserépnek ma már a természetes vöröstől a kerámiára jellemző földszínek mellett a legváltozatosabb színárnyalatai, felületei és vágási formái közül válogathatunk.


Természetesen a hódfarkú és hornyolt termékek között is megtalálhatóak a NUANCE, engóbozott és a csak a hódfarkú kollekciót gazdagító EXKLUZÍV NUANCE cserepek. A jellegzetes karcsú, visszafogottan elegáns forma és színvilág, valamint az engóbozás harmonikus szépségű felületet hoz létre a tetőn.

A kerámia tetőcserepek tartós színe az agyag minőségétől, színétől és az alapanyaghoz kevert természetes anyagokkal az égetés során kialakított kémiai kötéseitől, valamint a felületére kerülő engób, azaz földfesték anyagától és színétől függ, amely az égetés során nem egy felületet képez a cserépen, hanem abba beleégve, annak részévé válik.


A hódfarkú cserepek között is érdekes színfoltot képviselnek az ún. antikolt hatású termékek, amelyek már felhelyezésükkor rusztikus hatást keltenek. A hódfarkú és hornyolt tetőcserepek a meglévő tetőidomokhoz, méretekhez, léctávolságokhoz mindenben alkalmazkodnak, így kiváló választást jelentenek a több évtizeddel korábban épült tetők felújításához.

Az ezekkel végezhető egyszeres fedés egyrészt egyszerűsíti a munkát, ugyanakkor e cserepek, már csak méretük miatt is könnyítik különleges formai megoldások, tetőhajlatok, ívek kivitelezését. Emellett a relatív kis súly, a minimális törési- és vágási veszteség mind-mind hozzájárulnak a költségek alacsonyan tartásához.


A hornyolt tetőcserép a hódfarkú tetőcserép továbbfejlesztett változata. Kiemelkedő előnye az egyszeres fedés biztonságát növelő oldalsó hornyolás, amely a szélsőséges időjárás hatásaival szemben ellenállóvá teszi a tetőt.

A Creaton XXI. századi, mega méretű, kerámia tetőcserepeiről is itt olvashat.

PIHENTETŐ NAPOK a Bambara Hotelben

 
Tartós kerámia tető-megoldások mellé nyerjen karácsonyi ajándékként pihentető napokat a Creatontól. Mindazok, akik 2012. november 30-ig legalább 200.000 Ft értékben engóbozott kerámia tetőcserepet vásárolnak, még december folyamán sorsoláson vesznek részt, ahol karácsonyi ajándékként 2 személyes, 2 éjszakára szóló pihentető napokat nyerhetnek a vadonat új felsőtárkányi, Afrika hangulatát idéző, egzotikus Bambara Hotelben.

A PIHENTETŐ NAPOK játékról minden információt megtalál a Creaton Akció oldalon.

További általános információk a www.creaton.hu oldalon találhatók vagy az info@creaton.hu e-mail címen kérhetők.

Címkék: