Építkezés / felújítás
Építkezés / felújítás  »  Építkezési tanácsok  »  A tartós burkolat titka

A tartós burkolat titka

Promóció
Mindenki olyan padlóburkolatra vágyik, melynek a csodájára járnak, és amellyel garantáltan nem lesz probléma az elkövetkezendő években. Mitől függ, hogy sikerül-e mindezt megvalósítani? Ennek nincs köze a szerencséhez vagy a véletlenhez, hanem konkrét tényeken és ok-okozati összefüggéseken alapul, amelyet, ha megismerünk, nem érhetnek kellemetlen meglepetések.
Igen csak elkeserítő az, ha a felújítás örömteli befejezése és felemelő érzése után, amikor végre nyugodtan hátra dőlhetnénk és élvezhetnénk a csodaszép padlónk látványát, megjelennek az első árulkodó jelek, valami nem stimmel a padló burkolattal.

Mi lehet az oka, hogy a nappali díszét jelentő, drágán megvásárolt, szép lapok kopogó, repedezett, felváló burkolattá válnak?Sokan nem tudják, hogy a leggyakoribb ok a nem megfelelő burkolatragasztó választása, pedig a ragasztó óriási jelentőséggel bír a padló élettartama szempontjából. Persze rengeteg ragasztó megtalálható a piacon, amelyek között nehéz eligazodni és eldönteni, vajon melyik lenne a legjobb választás, de ez nélkülözhetetlen, ha valaki nem szeretne értelmetlenül pénzt kidobni az ablakon, vagy pár hónap múlva ingerülten telefonálni a kivitelezőjének, mert felváltak, feltöredeztek a lapok.Ezért érdemes alaposabban átgondolni és már az elején olyan ragasztót választani, amellyel elkerülheti a lapok felválásának kockázatát. Nyilvánvaló, hogy ha a burkolólapok felválnak, nem csupán bosszúság éri az embert, hanem komoly anyagi kár is, mivel új ragasztót kell vásárolni; új szakembert kell találni, ami többlet munkadíjat jelent és új járólapokat is kell vásárolni a tönkrement lapok helyett.A vásárálók nincsenek könnyű helyzetben a felújítás során, hiszen olyan dolgokról kell döntenie, amik nem merülnek fel nap, mint nap. A Mapei Kft. ennek kockázatát szeretné csökkenteni, ezért készítette el A tartós burkolat titka című ingyenesen letölthető kiadványt, amelyből megtudhatjuk, hogy mitől függ elsődlegesen a burkolat tartóssága, élettartama.

Fotók: Mapei


Fedje fel a burkolatragasztás körüli homályos pontokat, és járjon utána a Mapei ingyenes kiadványa segítségével, hogy mi az, ami igazán döntő fontosságú, mielőtt felújításba kezdenénk! Kerülje el azokat a végzetes hibákat, amelyek csapdaként leselkedhetnek az óvatlan felújítókra!

A tartós burkolat titka innen letölthető.

Címkék: