Építkezés / felújítás
Építkezés / felújítás  »  Építkezési tanácsok  »  A tartósabb, egészségesebb otthonokért a 20 éves Mapei-jel

A tartósabb, egészségesebb otthonokért a 20 éves Mapei-jel

Promóció
A válság alaposan megtépázta az építőipar piacát és néhány szereplőt leszámítva a vállalkozások zöme veszteséget könyvelhetett el. Nem így a Mapei.
A Mapei Kft. a szinten tartott árbevétel mellett, megerősítette pozícióját az építési segédanyagok és kemikáliák szegmensében. A stratégiára továbbra is jellemző, hogy a cég a piacra kerülő új termékcsaládokkal a környezetvédelmi szempontjait is szem előtt tartja, és a válság ellenére megvédte a munkahelyeket.

A Mapei Csoport sikerének titka a három pillérre támaszkodó stratégiai irányelv, amely a specializációt és a nemzetköziséget szem előtt tartva igyekszik kielégíteni a fogyasztói igényeket, s megfelelni a helyi piacok támasztotta elvárásoknak. Kutatás-fejlesztési programokkal 10 laboratóriumban folyamatos kísérletekkel segítik elő a felhasználó-, és környezetbarát termékek kialakítását.


A Dr. Giorgio Squinzi által vezetett Mapei Csoport magyarországi leányvállalata, a Mapei Kft. 2011-ben ünnepli 20 éves fennállását. Annak ellenére, hogy az elmúlt év a válság és az arra adható lehetséges válaszok jegyében telt, a Mapei Kft. háza táján töretlen az előre mutató stratégia megvalósítása, melyet mi sem bizonyít jobban, mint a cég 2010-re vonatkozó pozitív mutatói. Ez önmagában is kiemelkedő teljesítményt feltételez, különösen, ha új termékcsoportok bevezetésével összhangban történik mindez.

Amikor a válság által súlyosan érintett építőipari ágazat képviselői a recesszióval küzdenek, a Mapei Kft. két kiemelt termékvonala is növekedést mutat. Ez az előny elsősorban a melegburkolati termékek piacán realizálódott, ahol a cég a 2009-es évhez képes 2010-ben 5%-os növekedést könyvelt el. Ez részben a 2010-ben bevezetésre került új termékcsalád, az ULTRACOAT® parkettalakkok jelentős forgalmának köszönhető. Hasonló tendencia mutatkozik meg a Mapei építéskémiai termékeinél is, ahol a POLYGLASS lemezes hőszigetelés, valamint a védő,- és dekorációs bevonatok új termékcsaládjának piacra dobásával a mérleg 3,9%-os növekedési szintet mutat.

Mindezen újonnan megjelent, valamint az évek óta megbízható, igényes és minőségi termékeknek köszönhetően 2010-ben a Mapei Kft. jelentős sikereket mondhat magáénak, hiszen a hidegburkolati termékek, elsősorban ragasztó és fugázóanyagok terén a cég jelentős piaci részesedéssel bír, míg a melegburkolati ragasztóanyagok piacán részesedése szintén meghatározó.

Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK
I. Mapei Burkolástechnikai konferencia
Ismerje meg a burkolástechnika 2012-es év meghatározó trendjeit első kézből az I. Mapei Burkolástechnikai Konferencia keretében