Építkezés / felújítás
Építkezés / felújítás  »  Építkezési tanácsok  »  Üvegmozaik burkolatok

Üvegmozaik burkolatok

Szép Házak
A porcelán hatású üvegmozaik szinte bármilyen formájú felület esztétikus burkolására alkalmas.
A fagyálló, kültérre is használható, padlóra és falra egyaránt ragasztható, és medencék burkolására is ideális burkolóanyag egyes elemei 2,5x2,5 és 5x5 cm-es méretűek.
A mozaik elemek lekerekített élűek, az ebből készülő burkolatokat könnyebb fugázni. A mozaik tükörsima felülete miatt egyszerűen takarítható, ezért a burkolat higiénikus, közösségi medencékhez is ajánlott.


Az anyagában színezett üvegmozaikot – a felragasztás előtt – homokfúvással lehet csúszásmentesíteni. Az üvegmozaikot csemperagasztóval rendkívül egyszerűen ragasztják a sima felületre, mert nem kell a kis darabokat egyenként kézbe venni, ugyanis nagyobb felületeket gyárilag előre összeállítanak.

Az egyik előkészítési technológiánál az üvegmozaikra ragasztott – és a felrakás után lemosható – papír, a másiknál a hátoldali háló fogja össze a mozaikelemeket. A gyártók sokféle mintát és díszcsíkot kínálnak, de bármilyen más, egyedi tervezésű minta (felirat és embléma is), valamint színösszeállítás megrendelhető. A legegyszerűbb tervezésnél a megrendelő által kiválasztott színeket az általa meghatározott arányban géppel keverik, majd állítják össze a felragasztandó táblákat.


Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK