Építkezés / felújítás
Építkezés / felújítás  »  Építkezési tanácsok  »  Viharállóság mesterfokon

Viharállóság mesterfokon

Promóció
A viharspecialista Gerard tetőcsalád új-zélandi gyártója 2009-ben nyitotta meg várpalotai gyárát, hogy onnan lássa el egész Európát az orkánerejű szelet is álló, sok tekintetben különleges tetőcseréppel.
A globális felmelegedés következtében fellépő szélsőséges időjárási jelenségek az elmúlt évek számos döbbenetes eseményéért felelősek. Az ominózus, több emberéletet követelő, néhány évvel ezelőtti, augusztus 20.-i budapesti tűzijáték, az árvizek sorozata, a tavaly hatalmasra duzzadt Szinva-patak edelényi gátszakadása, az augusztus 19.-i fonyódi 119 km/órás szél: mind-mind azt mutatja, számolnunk kell a megváltozott körülményekkel.


De felkészülnek-e kellőképp az építkezők és az építészek Magyarországon az extrém időjárásra a házak építése – felújítása során? A tapasztalat azt mutatja, hogy nem. Mire figyeljünk a tető kiválasztásánál, hogy az utcában legalább a mi házunk tetője legyen az egyik (vagy az egyetlen), amelyik átvészeli a tojás nagyságú jégverést és a 120-140 km/órát meghaladó szélvihart? 


A viharspecialista Gerard tetőcsalád új-zélandi gyártója 2009-ben nyitotta meg várpalotai gyárát, hogy onnan lássa el egész Európát az orkánerejű szelet is álló, sok tekintetben különleges tetőcseréppel. Nemrégiben egy építész konferencián hangzottak el az alábbi érdekességek a Gerard tetőről, amelyek választ adnak a szélsőséges időjárás kihívására is.

Extra erős anyag

 A hagyományos beton vagy kerámiacserepekkel összehasonlítva az alucink ötvözettel bevont acéllemez alapanyagú Gerard cserép jóval szilárdabb. Sikeresen állja a hatalmas havazást, a tojásnagyságú jégverést vagy akár az orkánerejű viharokat is.

Könnyű súly

A Gerard cserepek súlya, csak mintegy hetedrésze a hagyományos cserepek súlyának, így a tetőszerkezethez jóval kevesebb faanyag szükséges, amellyel nemcsak jelentős megtakarítás érhető el, de a kevesebb fa kivágása által a környezetet is kíméljük. Palacsere esetén is kitűnő választás a Gerard tetőcsalád, hiszen könnyű súlyából adódóan a meglévő tetőszerkezetmegerősítése nélkül is felhelyezhető, akár a pala költséges elbontását is megspórolva.

Maximális vízzáró képesség és tökéletes vízelvezetés


Az orkán erejű szél képes vízszintesen fújni az esőt, mely így könnyedén behatolhat a hagyományos cserepek közé.  Azonban a Gerard tetőcsalád esetében ez gyakorlatilag kizárt, a cserepek egyedülálló, szoros egymásba illeszkedése, sajátos kettős zárása, valamint horizontális (a cserepek orra irányából történő) rögzítése miatt.

A kimagasló minőség záloga a természetes kőzúzalék és az innovatív technológia, amely különleges szépséggel párosul. A Gerard tetőt 50 év garanciával rendelheti meg, amely mindig kiemelkedik az utcaképből és különleges presztízst ad a háznak és tulajdonosának.


A Gerard legnépszerűbb Milano tetőcserepét október végéig akciósan veheti meg.

Kérjen ajánlatot Gerard tetőcserépre!

Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK
Palatetők felújítása
Az öreg, néha száz évet is megélt palatetők javításának vagy cseréjének egyre sürgetőbb igénye új problémákat vet fel.