Építkezés / felújítás
Építkezés / felújítás  »  Az alu redőny szerelése

Az alu redőny szerelése

Szép Házak
Mire kell ügyelni az alu redőny beszerelésekor? Mit és hogyan kell megtervezni, a szerelési munkák előtt? Fontos tudnivalók az alu redőnyök szereléséről.

Fontos teendők az alu redőny szerelése előtt


Mielőtt a kiválasztott alu redőnyt beszereltetnék, el kell döntenünk, hogy rejtett vagy látszó tokos megoldás lesz-e a legjobb. A rejtett toknál ugyanis a tok helyét az ablak fölött ki kell alakítani. Ezzel a kérdéssel még az építés, felújítás előtt kell foglalkoznunk. Amennyiben a redőnyt utólag – építés, felújítás után – szereltetjük be, a külső tokos megoldás kivitelezhető.

Motorizált alu redőnyök szerelése


Legalább ilyen fontos a motorizáció. Ha redőnyünket motor mozgatja majd, akkor az ehhez szükséges kiállásokat a villanyszerelés során be kell tervezni. Nem kizárt és nem bonyolult az utólagos motorizáció sem, de ebben az esetben vagy vállaljuk az ezzel járó kisebb bontást, vagy a távvezérelt típus mellett döntünk. Utóbbinál ugyanis szükségtelen falat bontani.Alu redőnyök szerelőnyílása


A szerelőnyílásra ugyancsak gondolnunk kell a tervezés során, mivel ez az esetleges hibák kijavításánál, illetve a szükséges karbantartás elvégzéséhez nélkülözhetetlen. Kérhetünk külső- vagy belsőoldali szerelőnyílást. Előbbinél a karbantartás (az elektronikát kivéve) kívülről elvégezhető, míg a belsőnél csak a lakáson belülről megoldható.

További információk: Alu-Redőny Kft.

Címkék: