Építkezés / felújítás
Építkezés / felújítás  »  Hírek & újdonságok  »  Konyhakiállítás programok

Konyhakiállítás programok

Szép Házak
 
2012. február 29.
2012. március 2-4. között harmadik alkalommal rendezik meg a Konyhakiállítást a Papp László Budapest Sportarénában. A szakma egyetlen hazai seregszemléjén több mint száz kiállító mutatja be újdonságait közel 7 ezer négyzetméteren.
Arra, hogy milyen lesz a konyhánk évtizedek múlva, a neves lakberendezési és elektronikai cégek által bemutatott koncepciókból, fejlesztésekből következtethetünk – melyek közül több is bemutatásra kerül a most hétvégi Konyhakiállításon. A felgyorsult élet és igények miatt a különleges koncepciók rekordidő alatt jutnak el a tervezőasztalról a sorozatgyártásig.

A jövő egyértelműen az intelligens konyháké: a táplálkozási szokásainkat számon tartó hűtő, az érintőképernyős és víztakarékos mosogató, a háziasszonyok legnagyobb örömét szolgáló öntisztító felületek, a távvezérlésű sütők és tűzhelyek néhány év múlva már mindennaposak lehetnek a háztartásokban. Konyhánk a jövőben testi és lelki egyensúlyunkra is figyel: elengedhetetlen része lesz az elkészítésre váró ételek tápértékét ellenőrző készülék, a konyha világítása, a háttérzene pedig automatikusan alkalmazkodik majd a napszakhoz, illetve hangulatainkhoz. Az már csak hab a tortán, hogy egy hologramos kivetítő segítségével kedvenc séfünket vetíthetjük magunk elé, aki segít elkészíteni az ételeket.


„A ma még távolinak tűnő konyhakoncepciók néhány év múlva mindennapjaink részét képezik majd, a konyha és a hozzá kapcsolódó élettér pedig már most is a legfontosabb valamennyi család életében. A jó konyhák kialakításához, vagy éppen a meglévő átalakításához átgondolt tervezésre van szükség – akár a gépekre, akár a bútorra gondolunk –, érdemes tehát alaposan körbenézni a megoldások között. Erre egy kiállítás talán a legjobb alkalom.”  – mutat rá Fülöp Judit, a Konyhakiállítás főszervezője.

A számos jövőbe mutató csoda mellett a legfontosabb szerepet mégis a környezettudatosság és az energiahatékonyság tölti be – és ez már az elérhető jelen: a konyhai gépek 50-60 százalékkal kevesebb energiát használnak pár éves elődeiknél, ráadásul hatásfokuk magasabb, így összességében működésük többszörös hasznot jelent: kímélik a pénztárcánkat, környezetünket és időt is megtakarítanak. A legújabb mosogatógépek például 7 liter vízzel mosnak el 14 terítéket, egy nagy családi ebéd „maradékát”, ami kevesebb, mintha teleengednénk a mosogatót.

A gépek mellett a konyha arculatát leginkább meghatározó bútoroknál is fontos szempont a környezettudatosság és ergonómia. A fejlett tervezési és gyártási technológiák, a felhasznált alapanyagok vagy az energiatakarékos LED világítás egyaránt megtalálhatóak a hazai és nemzetközi gyártóknál, és minden megoldás a használati kényelmet szolgálja.  Az idén harmadik alkalommal megrendezésre kerülő Konyhakiállításon 7 ezer négyzetméteren százkiállító vesz részt, felvonultatva a téma legfontosabb szereplőit. A konyhai élettér egyetlen hazai kiállítására 20 ezer látogatót várnak a szervezők.

Részletes információk:


A Konyhakiállításon a bútorok és konyhai nagygépek mellett kisgépek, konyhai eszközök és dizájn kiegészítők is megtalálhatók. A rendezvényt egész napos színpadi program kíséri Bede Róbert, Cseh János és további sztárséfek, valamint barista és mixer bemutatókkal. A kiállítás honlapján, a Konyhakiállítás oldalon és a helyszínen is regisztráló látogatók között fődíjként egy 2,5 millió Ft értékű konyhabútort sorsolnak ki a rendezvényt követően.

Konyhakiállítás
2012. március 2-3-4.
Papp László Budapest Sportaréna


Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK
Konyhakiállítás 2012
Március 2-4. között kerül megrendezésre a Konyhakiállítás a Papp László Budapest Sportarénában izgalmas főző bemutatókkal.