Építkezés / felújítás
Építkezés / felújítás  »  Hírek & újdonságok  »  Somlai Tibor: Távol és közel

Somlai Tibor: Távol és közel

Promóció
Somlai Tibor belsőépítész Távol és közel – Belsőépítészet a háború után című albuma a 2008-ban megjelent Tér és idő című kötet folytatása.
Az előző kötetben bemutatott, a háború után felnövő új nemzedék mesterei által az 50-es, 60-as években tervezett bútorok még sokban hasonlítottak a ma már klasszikusnak számító 30-as, 40-es évek modelljeire.Az igények ugyan megváltoztak, de a fellendülő lakásépítés két-három szobás lakásai számára a többfunkciós szobabútorok továbbra is szükségesek voltak. Nagy változást jelentett a nagyüzemi gyártás. A terveknek az új anyagokhoz és gyártási technológiákhoz kellett alkalmazkodniuk. Az új nemzedék tisztában volt azzal, hogy a tömegtermelés nem árt művészi presztízsének. A kiállításokon, melyekből minden szezonban több is volt, előremutató és a kor szellemének megfelelő remek darabok reprezentálták az európai szintű magyar tervezőket. Sajnos a kereskedelem vezetői nem tudták követni a tervezők fejlődését. Igy az üzletekben nagyrészt konvencionális, elavult bútorokat láttunk.

A kötet a lakásművészeti kiállításokon szereplő egyedi és kis szériás bútorokat, valamint a nagyüzemekben végül gyártásba került termékeket mutatja be, egészen a hatvanas évek végéig.

Terjedelem: 248 oldal
Ára: 9900 Ft

Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK
Színpompás bútorok
A leghatásosabb unaloműző a lakásban, ha egyik-másik bútorunk a szokványostól elütő színben pompázik. Gondolkodjunk másképp!