Design
Design  »  Épület  »  Egy igazi norvég építészeti csoda
Épület

Egy igazi norvég építészeti csoda

Design Club
 
2012. május 3.
A Snøhetta Oslo AS építész iroda egyik legújabb munkája a Norvég Rénszarvas Megfigyelő és információs pavilon Hjerkinn-ben, a norvégiai Dovre-ban.
Az épület látványos oldala a Dovrefjell Namzeti Park környékére néz. A 90 négyzetméteres ház számos látogatót vonz a környékre, többek között iskolákból jönnek megetekinteni a tájat. A Dovre-hegy fennsíkja már önmagában pazar látványt nyújt. Ebbe a tájba kapcsolódik bele a Snøhetta épülete.


Maga az épület környéke rénszarvasok, pásztorok, pézsmák, ökrök, sarkvidéki rókák és más helyi botanikus különlegességeknek ad otthont. Régre nyúlik vissza a történelme , ami már eleve megalapozza hely hangulatát. A norvég táj hűs hatása a fa épülettel igazán különleges hatást nyújt az ide látogató turistáknak.Manapság a modern turizmus már nem csak és kizárólag a nézelődésről szól, sokkal inkább a szórakoztatásról. Ezen a környéken lehetőség nyílik a nemzeti hagyományok megfigyelésére. Ha ide ellátogat az ember, megtapasztalhatja a nemzeti legendák, a mítoszok, a népi zenék és történetek ízét. Ebbe a különös épületbe belépve szinte a szemünk előtt pereg le egy nemzet múltja és jelene egyszerre.


A norvég építészeti stílusjegyek és karakterek mind a tájhoz tartoznak, szerves részei annak. Felfedezhető a kontraszt a merev, szigorú, páncél szerű külső és a lágy, organikus formákkal átitatott belső tér között. A fa, hullámszerű burkolat igazán különleges látvánnyal bír, ahogyan magtereamti a maga harmóniáját a derékszögű, nyers felületekkel és az üveggel. Az összhang teremti meg ezt a melegséggel elárasztott teret.


Az anyagok mind ellenállnak az időjárás viszontagságainak. Időtállóak és strapabírók. Az új technológiai alkalmazásoknak köszönhetően a modern építészet minden kritériumának megfelel a robosztus ház.Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK
Villa Hollywood szívében
A Blue Jay Way elnevezésű családi ház, a McClean Design munkája Los Angeles-ben található. Hollywood panorámája tárul elénk a teraszról.
Kunyhó Dél-Afrikában
A Dél-Afrika vadonjában található magánlakás igazi különlegesség, hiszen csupa helyi matériából, a természeti kincseiből építkezik.
Modern családi ház Malibu
A modern, olaszos hangulatú amerikai családi ház Malibu-n található, Kaliforniában. A ház terveit a Fernanda Marques építész iroda készítette.


KATEGÓRIÁK
Épület (37)