Design
Design  »  Épület  »  Flitteres könyvtár a tóparton
Épület

Flitteres könyvtár a tóparton

Élménydesigner
 
2012. május 21.
A Canada Water Library épülete minden arra járót megállásra késztet. A futurisztikus Pandora szelencéje nemcsak kívül, belül is tartogat meglepetést.
London Southwark városrészében, a tóparton épült fel a kerület új centruma. Hova máshova került volna a városi könyvtár épülete, mint ide! A könyvtár, mint olyan, nyilvános tér, mely szerencsés esetben csupa csodát rejt. Ismeretlen dolgokba avatja be a tudásra szomjazókat és az érdeklődőket, ehhez pedig kijár a megfelelő épület.

Southwark megújulú szívében kapott helyet a Canada Water könyvtár
A fordított piramis alakú épület a környék egyik jellegzetessége


A CZWG Architects Southwark új palotájában szándékozott megtestesíteni a Canada Water könyvtárat. A fordított piramisforma aljában, a legszűkebb részben kávézó található, wi-fi-vel, népszerű könyvekkel, magazinokkal. Ez a legkevésbé helyigényes funkció, míg a felfelé bővülő forma egyre inkább kitárulkozik a könyvek világának. Kölcsönző rész és olvasó terem, multimédiás részleggel, galériával és olvasófülkékkel az elmélyült kutatáshoz.

Perforált alumínium lemezek borítják a homlokzatot


Az épület burkát alumínium lemezek alkotják, eloxált, bronz flitteres perforációval. Ezzel a látvánnyal a könyvtár a megújuló negyed ékszerévé vált.

A multimédiás részleg a Canada Water könyvtárban

Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK


KATEGÓRIÁK
Épület (37)