Design
Design  »  Épület  »  Vándorkiállítás Chanelről
Épület

Vándorkiállítás Chanelről

Élménydesigner
Ki más tudna jobban tisztelegni az ikonikus merész újító Coco Chanel előtt, mint az ikonikus merész újító Zaha Hadid? Egy kiállítás mobil pavilonja.
Finoman kidolgozott részletek, melyek együtt egy elegáns, összetartozó egészet alkotnak – röviden így foglalhatjuk össze a Mobile Paviliont. A struktúra folyamatos, ív alakú elemekből áll, melyek összeérve egy 65 négyzetméteres központi udvart alkotnak. Ez a terület ad helyet a kapcsolódó rendezvényeknek, sajtó eseményeknek, fogadásoknak. 128 négyzetméteres terasz az udvar és a belső tér között kapcsolatot biztosítja.

Fotó: Toshio Kaneko


A helyenként átlátszó borítás az ívelt szerkezetet hangsúlyozza, a fényre nyitott tető pedig nappal elhomályosítja a bejáratot, így aztán a belépő nem tudja, hogy beljebb került-e már, vagy még odakint van.

Fotó: Toshio Kaneko


Az acélszerkezet egy hét alatt összerakható, így nincs különösebb akadálya annak, hogy a Paviliont a kiállítások végén egyszerűen szétkapják és tovább transzportálják a következő helyszínre.

Az építményt fényvisszaverő anyagok borítják, ezek színe városonként és rendezvényenként változtatható, így a hangulat mindig az adott helyszínhez és az alkalomhoz szabható. A külső a gazdag belső részekre reflektál, ezáltal maximálisan kihasználható a terek adta rugalmasság.

Zaha Hadid repertoárjának eme újabb példánya Chanel kulturális jelentőségét ünnepli.

Fotó: Toshio Kaneko

Fotó: John Linden

Fotó: Marc GerritsenCímkék: 


KATEGÓRIÁK
Épület (37)