Design
Design  »  Épület  »  Zaragoza Bridge Pavilon
Épület

Zaragoza Bridge Pavilon

Élménydesigner
A zaragozai híd tervezését több mint 30 éves kutatómunka előzte meg, melynek gyümölcseként született Zaha Hadid munkája a Bridge Pavilon.
A hosszadalmas kutatómunka meghozta az eredményt: olyan strukturális fejlesztések és technikai újítások születtek, melyek lehetővé tették ennek az egyedülálló építménynek a kivitelezését. Hadid nem tagadja, hogy a híd és kiállító tér hibridje számára is különleges kihívást jelentett, hiszen a tervezés során két, hagyományosan elkülönülő és külön épületben található tipológiát kellett egyesíteni: a hídba, mint infrastrukturális elembe egy építészeti elemet, azaz a pavilont integráltak és viszont.

Fotó: Roland Halbe

Fotó: Helen Binet
Az Expo Zaragoza eredetileg tervezett koncepciója szerint, egy zárt kiállítási pavilon ível át az Ebro folyón. Ezen az egyedülálló koncepción dolgozott a Zaha Hadid Architects. A design különlegességét az adja, hogy a szerkezet szinte teljes egészében látható, sőt, a látvány szempontjából a Pavilon Bridge külső burkolata meghatározó. A belső zárt kiállítási tér közvetlen vizuális kapcsolatot kínál a folyóval, miközben megfelelően árnyékol a perzselő dél-spanyol napsütéstől.A pavilon kapott még egy borítást azért, hogy az időjárás változásaitól megóvják a belső tereket és egy állandó, kellemes mikor klímát biztosítsanak. Ha kint elviselhetetlen a hőség, a két burkolat közöttit levegő cirkuláció hűti a tereket, ha viszont hűvösebbre fordul, melegíti a belsőt.
Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK
Foci Európa Bajnokság 2012 stadion
A varsói Nemzeti Stadion a ma kezdődő 2012-es labdarúgó-Európa-bajnokság egyik helyszíne. Itt rendezik a nyitó és zárómérkőzést.


KATEGÓRIÁK
Épület (37)