Design
Design  »  Étterem / bár  »  Aria étterem Torontóban
Étterem / bár

Aria étterem Torontóban

Kollár Franciska
 
2012. február 23.
Kanadában található az Aria étterem, aminek a belső kialakításáért Stephen Pile Arcitects építész iroda felelt. A hely beírta magát Toronto étterem design történelmébe.

A tulajdonosok, Guido Saldini és Elena Morelli, már első alkalommal, amikor megpillantották a helyiséget, látták benne a potenciált. Tudták, hogy itt valami különleges alkotás fog születni. Amiben biztosak voltak a tervezők a hely térkialakításával kapcsolatban, hogy minimum 100 vendég befogadására alkalmas, modern stílusú enteriőrt szeretnének létrehozni.

A bárpult mögött kapott helyet a borosüveg készlet.
A Moooi Raimond lámpakollekciója az étterem enteriőrjében

Egy szinteltolással oldották meg a térstruktúrát. A hely különleges atmoszféráját kétségkívül a lámpák látványa adja, ami a Moooi világítástechnikával foglalkozó design márkának köszönhető. Urszula Tokarska, a Stephen Pile Architects építészének tervei alapján készült  az étterem.

Hatalmas üvegfelületek teszik nyitottá a teret
A lámpák úgy lógnak be a térbe, mintha egy installáció részei lennének

Minden egyes sarkot gondos körültekintéssel alakítottak ki közös együttműködés útján a TPL Lighting és a Viken Kendirjian segítségével. Az volt a cél, hogy a hely megtartsa azt a harmóniát, ami a kintről beszűrődő természetes fény és a bent kialakított hangulatvilágítás együttes élmémyéből fakad.

Hosszanti elhelyezkedés és átláthatóság jellemzi az éttermet

Esténként drámaian színpadias hangultatot tudnak varázsolni az étterem egyes részeibe. A Moooi Raimond lámpáinak fénye olyan, akár egy látványos show. Sejtelmes hangulat-világítás, érzéki színharmónia teszi rendkívülivé a helyet. Ez az, amitől olyan egyedi ez a hely Toronto belvárosában.  A LED fények összeolvadása végigvonul az éttermen, ez adja a hely dinamikáját.

A belső tér dinamikáját a világítás adja
A Moooi hangulatos lámpakreációi

Mivel esténként élő fellépők műsoraival szórakoztatják a vendégeket, ezért fontos volt, hogy az akusztikára is nagy gondot fordítsanak. A sok boros üveg eltárolása nem csupán funkcionális szempontokat vetett fel, hanem dekorációs látványelemként is szolgál egyben. 

A borosüvegek dekorációs megoldásként funkcionálnak (Fotó: Joy von Tiedemann)

Forrás: Moooi.com, Srparchitects.com


Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK


KATEGÓRIÁK