Design
Design  »  Étterem / bár  »  Barbecoa: Jamie Oliver legújabb étterme
Étterem / bár

Barbecoa: Jamie Oliver legújabb étterme

Kollár Franciska
Jamie Oliver megnyitotta legújabb éttermét London belvárosában, amely nagy szenzációnak örvendett . A Barbecoa egyszerre egy barátságos, mégis egy luxus étterem hangulatát idézi.
Az étterem színvonaláról a gasztronómia nagymesterei kezeskednek. Anglia legnagyobb ételforgalmazójának, Jamie Olivernek a sültjei várják az ide látogató vendégeket. Az ételek színvonaláért a sztárséfen kívül a francia földön tanult amerikai séf, a grillételek specialistája, Adam Perry a felelős, aki ugyancsak számos étterem tulajdonosa.


A belső terek kialakításáért a Tom Dixon Design Research Studio volt a felelős, aki a tőle már megszokott módon, az angol eleganciát próbálta extravagáns elemekkel ötvözni. Fő szempont volt a tervezésnél a természetes anyaghasználat és annak egyszerűsége. Az étterem koncepciója a tradicionális sütési eljárásokhoz való visszatérés volt, innen jött az ötlet, hogy a konyhában fatüzelésű grilleket, üstöket helyezzenek el.


A felhasznált anyagok is ezt a természet közeli hangulatot adják vissza, az öntöttvas, megfeketedett fa, faszén, bőr és sárgaréz felhasználásával. Az úgynevezett primitív életmódhoz való visszatérést és konyhaművészetet szimbolizálják a kopottas, puritán jellegű falak és azok omló vakolata, a natúr fa asztalok és székek. Az étterem belsejében fellelhető a belsőépítész, designer összes ismert alkotása.


A tulajdonosok nagy hangsúlyt fektetnek az alapanyagok minőségére és legfőképpen a hús kiválasztására. Az éttermen belül saját hentesboltot is kialakítottak a hitelesség kedvéért.
Jamie Oliver munkásságáról több műsort is létrehoztak már, mégis a legjelentősebb az olasz konyha iránti imádata, melynek tiszteletére létrehozott egy Jamie's Italian láncolatot. A séf nevéhez fűződik a fiatal tehetségek támogatása, akiket a Fifteen éttermeinek bevételéből támogat.

Forrás: Tom Dixon


Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK
Aria étterem Torontóban
Kanadában található az Aria étterem, aminek a belső kialakításáért Urszula Tokarska, a Stephen Pile Arcitects építésze felelt.
A Restaurant Fabbrica Bergenben
Egy étterem népszerűségét számtalan tényező határozza meg. Az étel és a kiszolgálás minősége, a belső tér látványa biztos, hogy az elsők a sorban.


KATEGÓRIÁK