Design
Design  »  Étterem / bár  »  Boutique hotel kávézó Bulgáriában
Étterem / bár

Boutique hotel kávézó Bulgáriában

Design Club
 
2012. június 4.
A Graffiti Café egy Bulgáriában, pontosan Varna városában található boutique hotel kávézója, ami 2011-ben készült el és debütált a nagyközönség előtt. A különleges belső struktúrájú hely a Studio Mode munkája.

A Studio Mode egyik legizgalmasabb és legkülönlegesebb projektje a Graffiti Café, ami nem csupán egy egyszerű kávézó, hanem egyben egy művészeti galéria, egy 4 szintes hotel, nappal kávézó és egy éjszakai klub egyben.

A belsőépítészeti koncepció alapján állíthatjuk, hogy a természet egyfajta folytatása a hely. A kint és a bent határai elmosódnak, hiszen a belső enteriőr természetes anyaghasználatának köszönhetően igazán otthonosan érezhetjük magunkat kávézgatás közben. A funkcionális kialakítás szempontjából két zónára oszlik a hely, egyrészt egy közösségi térre, ahol nyüzsgő élet folyik a szórakozni vágyóknak kedvezve, a másik részleg pedig egy elszeparáltabb intim zóna, ahova el lehet bújni és gyönyörködni a panorámában.

 Ennek a kettős szerepnek csupán egy hátránya merült fel, hogy a hangos zene zavarhatja a két fajta társaság nyugalmát, ezért terveztek egy olyan belső struktúrát, ami segít a hang elnyelésében. A hullámszerű fa vázszerkezet már elég a hang elvezetésére. Amellett, hogy esztétikus, még hasznos is. A mennyezeti dekoráció csak a kezdet, hiszen a falakon látható monokróm hatású polipropilénhez hasonló anyag biztosít hasonló technikai megoldást.

További képekért kattintson ide!


Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK


KATEGÓRIÁK