Design
Design  »  Étterem / bár  »  Brazil-japán étterem Athénban
Étterem / bár

Brazil-japán étterem Athénban

Élménydesigner
Athén déli külvárosában, Glyfada-ban nyílt tavaly ez az ízig-vérig multikulturális étterem, a Hama, mely egy japán bambuszerdő átirata.
A tervezőcsapat, a görög K-Studio koncepcióját a hagyományos japán házak térszervezése, illetve az ehhez kapcsolódó filozófia határozta meg. A lényeg a nyílt tér és a zárt belső közötti egyensúly megteremtése.

Fotó: Yiorgos Kordakis

Egy étterem alapvetően közösségi hely, ám nem így a japán étterem. Itt ugyanis elkülönül a nyilvános társaságok számára fenntartott rész, míg a privát szférát gondosan elkülönítik. Ennek az igénynek megfelelően a tervezők a bejárat közelében helyezték el a többasztalos társasági részt és a bárt, az intim szférát pedig a galérián, a formára szabott bambusz rudakból kialakított fal mögé rejtették.


A bambusz kulcsszereppel bír. A 200 négyzetméteres Hama-ban tartózkodók egy sűrű és magas bambuszerdő közepén érezhetik magukat, sőt, egy pillanatra – amíg a vendég a tér kialakításának logikáját meg nem ismeri – zavarba ejtő a lezárt és nyitott részek váltakozása. A mennyezetbe süllyesztett világítás párhuzamosa fut a bambusz „erdővel” ezzel erősítve az egyes területek határolását.


Az anyagválasztás találó. A padló epoxy gyanta, a tartószerkezetek feketére fújt acélból készültek, a lámpáknál feltűnik a sárgaréz, míg a dúsan felhasznált bambusz a fémek és a padlóburkolat ridegségét és keménységét hivatott oldani.Címkék: 


KATEGÓRIÁK