Design
Design  »  Étterem / bár  »  Circus Bár & Étterem Tom Dixontól
Étterem / bár

Circus Bár & Étterem Tom Dixontól

Kollár Franciska
Tom Dixon egyik legfrissebb munkája, London új szórakoztató látványossága, a Circus. A helyben keveredik az étterem és a bár hangulata, ahol a személyzet különböző performance-okat ad elő vacsora közben.
Az étterem belsejét a szürrealista művészeti elemeken át a plafonon található tükörlabdák látványáig sokrétű stílus inspirálta. A brit tervező egy olyan komplett, innovatív teret szeretett volna létre hozni London belvárosában, ami többet ad az ide látogatóknak egy vacsoránál. A plusz előadás, a szórakozás részét képezi. A kifutóhoz hasonlító asztal egyszerre a színházi előadások és nagy társaságok étkezésének színhelye is. Az egész tér egy komplex, mozgásban levő installáció hangulatát ébreszti a vendégekben.


Az itt eltöltött emlékezetes pillanatok egy cirkuszi előadásra emlékeztetnek. Ezt a látványt ötvözte Tom Dixon a klasszikus huszadik századi ikonikus bútordarabokkal. Például a konyhában található Golden Bell lámpa vagy a nagyasztalt körülvevő székek, melyeket Verner panton Shell csillárjai világítanak meg. A tervező a legtöbb bútordarabot kimondottan ide, a Circus számára tervezte.


Ezen a helyen mindenki elengedheti magát, hiszen a kötetlen hangulat nem követeli meg a feszengős, éttermi protokollt. Aki ide ellátogat garantáltan jól fog szórakozni. A világos, letisztult színhasználatnak köszönhetően nincs az a klasszikus bordélyház miliő, mégis egy színházi jelenetben érezhetjük magunkat. A fellépő dolgozók ruházata, a dekoráció, a lámpákról visszacsillanó jelenetek mind a cirkuszi forgatagra emlékeztetnek.

Forrás: Tom Dixon


Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK
Capanna étterem Athénban
A Capanna egy pizzéria és étterem egyben Kolonakiban, Athén központjában. A meleg hatású, mediterrán étterem a K-Studio munkája.
A sacramento-i Selland's Market Cafe
A minőségi konyhát működtető, családias jellegű éttermek, legyenek a világ bármely szegletében, általában sikeresek. Akár a Selland’s.


KATEGÓRIÁK