Design
Design  »  Étterem / bár  »  Családias étterem Melbourne-ben
Étterem / bár

Családias étterem Melbourne-ben

Élménydesigner
Sokan érezzük úgy, hogy minél inkább otthonos hangulatú egy kávézó vagy étterem, annál biztosabb, hogy visszatérünk ide. Mint a Slowpoke-ba.
Hasonló véleményen volt Anne-Sophie Poirier, a francia származású fiatal tervező, aki Melbourne népszerű külvárosában, Fitzroyban vállalta el egy kávézó kialakítását. Anne-Sophie, becenevén Sasufi, nagy fába vágta a fejszéjét, amikor igent mondott, mert a helyet olyan minimális költségvetéssel kellett létrehozni, hogy sokan kacagva odébbálltak volna. Nem így Sasufi, aki szereti a kihívásokat.

Fotó: Sasufi

Támadt egy ötlete. A környéken több asztalosműhely működik, ahol a hulladék fát összegyűjtik és az újrahasznosító telepre szállítják. Sasufi elkért ebből annyit, amennyi a szolgáltató rész 12 méter hosszú falának burkolásához éppen elég volt. A különböző faanyagok így a maguk természetességében láthatók a falon. Csupán olajjal kezelték a felületet, ez kiemeli a mindenféle fafajta színét, mintázatát. A látvány egészen különleges, a hatás meleg és otthonos. A többi falat egyszerűen fehérre meszelték, ettől a faburkolat csak még feltűnőbb.


A többi építőanyag - a csempék, a padló burkolata - bontásból származik, a berendezés pedig a közeli bolhapiacról. A falitáblák például bontott és kidobásra ítélt fapadlóból készültek.


Sasufi kibontotta az egykor befalazott, nyitott tűzterű kandallónyílást, ami tulajdonképpen a kémény nyílás alja. Hát, ha valamitől, ettől aztán igazán családias hangulatot kap a kávézó. Mivel amúgy is minden újrahasznosított és természetes, magától értetődő, az ételek és a kávék, teák is bio alapanyagokból készülnek, a csomagolás pedig ugyancsak újra hasznosítható.


Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK
Boutique hotel kávézó Bulgáriában
A Graffiti Café egy Bulgáriában, pontosan Varna városában található boutique hotel kávézója, ami 2011-ben készült el és debütált a nagyközönség előtt.


KATEGÓRIÁK