Design
Design  »  Étterem / bár  »  Design étterem Bécs szívében
Étterem / bár

Design étterem Bécs szívében

Szép Házak
A közkedvelt Arany Negyed kellős közepén, egy korábbi söröző helyén található az Ai, ez az innovatív megjelenésű, ázsiai étterem.

Elegancia és különleges hangulat jellemzi a császárváros manapság legmenőbbnek számító, két betűs névre hallgató éttermét, az Ai-t. A 130 fő befogadására alkalmas, két szintes hely tágas pultokkal, grill asztalokkal, sushi és koktél bárral, valamint extra kényelemmel és gasztronómiai mesterfogásokkal kecsegtet. Az íz élményt nagyszerűen kiegészíti a belső terek látványa, melynek minden részletét a bejrúti illetőségű Gatserelia Design tervezőgárdája alakította ki.

Az enteriőrök legszembetűnőbb jellegzetessége a régi és az új elemek keveredése. Az étterem egy történelmi épületben található, így az átépítést a műmelékvédelmi szabályoknak megfelelően kellett elvégezni. A tervezőket ez egyáltalán nem hozta zavarba: a kortárs részleteket látványosan integrálták a több száz éves terekbe.

A burkolatok eleve jó alapot kínáltak az olyan design részleteknek, mint a süllyesztett és függesztett világítótestek, az áttört álmennyezet, a tükrös fal és a fém térelválasztók. Különösen a felső szint mennyezete figyelemreméltó: felér egy modern művészi installációval.

Az anyagválasztás viszonylag egyszerű: fém, fa és kő, illetve márvány, inkább ezek kidolgozottsága, egymással történő párosítása, ami egyedi. A bútorzat ehhez képest már-már puritánnak hat a maga 50-es éveket idéző eleganciájával, ami persze nem megy a kényelem és a praktikum rovására. Kényelmes, műbársony bevonatú fotelek és bárszékek, diófa asztalkákkal.

Meghitt és közvetlen a hangulat, mégsem túl intim. Jobban étterem szerű, kevésbé kelti egy bár füstös, budoáros miliőjét, de leginkább a kettő keveréke.


Címkék: 


KATEGÓRIÁK