Design
Design  »  Étterem / bár  »  Drámaian görög
Étterem / bár

Drámaian görög

Élménydesigner
Mykonos szigete inspiráló hely. Paradicsom a szörfösöknek, a pihenni vágyók nyugalomra lelnek, aki meg szórakozni akar, annak itt az Alemagou.
A projekt minden eleme átfogó koncepcióra épül. A helyszínválasztás sem véletlen, hiszen Mykonos híres a lazaságáról, fesztelen hangulatáról. Mi más kellene Ftelia beach-re, mint egy ilyen étterem és bár, mint az Alemagou, ahol a hagyományos görög ételek mellett új ízeket is kóstolhat a vendég, ahogy a koktélokból és a zenékből is újak és régiek, de főként feldolgozások találhatók.

Fotó: Yiorgos Kordakis

Az Alemagou tervezése ugyanebben a megközelítésben történt: a hagyományos építési technikák izgalmas újraértelmezésén alapul. Az athéni K-Studio a jellegzetes kükladikus építészetből merített Ihletet, így lett az Alemagou fehérre meszelt, sima szélű épület, száraz kőfalakkal, mely beleolvad a tájba. Belül praktikus, strapabíró esztrich borítja a padlót, a tető természetes nád szigetelést kapott. A tervezők az ismerős textúrákat alkalmazva hoztak létre kortárs, organikus formákat, és sajátos karaktert. Az épület tökéletesen alárendelődik az uralkodó természeti adottságoknak: az erős szélnek, a perzselő napsütésnek, és a kemény, száraz, szikláknak. Maga is része egy sziklatömbnek, nem kíván a környezetétől elszakadni, inkább kihasználja annak előnyeit.


Nincs a nádszövetnél jobb, természetes árnyékoló. A réseken átszűrődik a lombkoronák látványa, átfúj rajta a szél, a levegő áramlik, alatta soha nincs fojtogató meleg. Egyszerre gondoskodik a tér világításáról és az árnyékolásáról. A hűvös esztrich terasz észrevétlenül szinte kifolyik a homokba, keresztül a báron egészen a napozó területig. Az étkező, ivó vagy pihenő területeknek megvannak a jól szervezett határai, ám ezek mégis lágyan elmosódottak, és szabad kilátást engednek a strandra, a tengerre és a naplementére.


A tér formájával és a természetben előforduló elemek felhasználásával az alkotók egy multi-szenzoros architektúrát hívtak életre, mely tökéletes összhangban áll a természettel, belül kényelmes menedéket kínál, izgalmas és barátságos légkört teremt.


Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK
Bár Bouni a parton
A K-studio tervei alapján készült el a Costa Navarino partjánál található Bar Bouni. Ez a partszakasz egyik legjobb étterme, ami csak létezik.


KATEGÓRIÁK