Design
Design  »  Étterem / bár  »  A Gyulai Pálinka Manufaktúra Kóstolóháza
Étterem / bár

A Gyulai Pálinka Manufaktúra Kóstolóháza

Élménydesigner
A Gyulai Pálinka Manufaktúra Kóstolóházában akkor is érdemes elidőzni, ha nem rajongunk a töményért. A belső és a hangulat megér néhány órát.
A város zajától távol, ám mindössze 4-5 perces autózással könnyen megközelíthető a Kóstolóház, mely a modern, de mégis hagyománytisztelő külső- és belsőépítészeti megoldásoknak köszönhetően harmonikusan illeszkedik az alföldi, békési tájba.

Fotó: Darabos György

A StudioLR jegyezte belsőépítészeti koncepció a mai modern elemeket tradicionális anyaghasználattal, hagyományos formákkal ötvözi, egyfajta kortárs, a múlt értékeit tiszteletben tartó, hangulatos, barátságos miliőt teremtve.


Az enteriőr igazodik a ház építészeti adottságaihoz, és az ilyen típusú vendéglátóhelyek funkcionális elvárásaihoz. A tervezők kifejezetten rusztikus elemekkel dolgoztak, koptatott falfelületek, hagyományos kályhacsempét idéző burkolatok, természetes fa hatású padlólapok határozzak meg a teret.


Belépve azonnal Harruckern portréjába futunk, ez az egyik meghatározó látványeleme a belső térnek. Megjósolom, hogy a nagyteremből nehezen fogunk szabadulni, hiszen a cserepekkel rakott kandalló és a párnázott padok eléggé csábítóak.


A pálinkák méltó helyet kaptak a vitrines szekrényekben, ahol gyorsan szemügyre vehetjük a kínálatot. A mennyezet natúr fa borítású, innen agancs csillárok lógnak, hangsúlyozva a természetességet.


A bárpulttal feltűnővé tett shop pedig végképp felteszi az i-re a pontot: lehet, hogy mégis kóstolni fogok?

Belsőépítészeti tervezés: StúdióLR – Lovas Cecília, Rothman Gabriella

Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK
Bagatellini kávézó a Mom Parkban
2012 februárjában megnyitotta kapuit a Villla Bagatelle kistestvére, a Bagatellini Café a MOM Park Bevásárlóközpontban.


KATEGÓRIÁK