Design
Design  »  Étterem / bár  »  Kismet, night club Indiában
Étterem / bár

Kismet, night club Indiában

Élménydesigner
 
2012. május 1.
Indiát meg- és kiismerni egy egész élet is kevés. Misztikus, lenyűgöző és ígéretes ország, amivel nehéz betelni. Különösen, hogy itt van a Kismet.
Hyderabad India ötödik legnagyobb városa, mindig a különféle kultúrák találkozásának metszéspontja volt és manapság is afféle olvasztótégely szerepet tölt be, igazi kozmopolita hely. A globális vállalatok közül a legjelentősebbek ugyanúgy jelen vannak, mint a helyi mesterségek a kicsi műhelyeikkel. A városra egyaránt jellemzőek a csupa üveg toronyházak, a luxus szállodák, éttermek, bárok és a régi paloták vagy a földszintes kunyhók.

A mennyezeti lámpák formája a városi ékszerészek csiszolt gyémántjait szimbolizálja (Fotó: Gareth Gardener)
A berendezés minden darabját helybéli kézműves mesterek készítették
A diszkó bárja irizáló falburkolattal és süllyesztett mennyezeti fényekkel


A Kismet Hyderabad egyik legtrendibb szórakozóhelye, az ötcsillagos Park Hotelben található. Tervezői a Blacksheep Design Agency három munkatársa, Tim Mutton, Mark Leib és Ben Webb a város jellegzetes a sokszínűségéből merített és egy olyan bár létrehozására törekedett, mely ennek a dinamikus és pörgős metropolisznak az energiáját mutatja meg.

Aranyszínű bőrrel bevont kanapék, gyöngyökkel kirakott világítótestek és csillogó felületek várják a diszkó vendégeit
Az egyik gazdagon díszített privát helyiség
A klubba vezető alagutat rozsdamentes acélpanelek borítják, melyek a padló süllyesztett fényeit verik vissza


A 11 500 négyzetméteres Kismet-ben minden megtalálható, ami egy kiadós esti partyhoz nélkülözhetetlen: medence és nyitott, vízparti bár az első emeleten, VIP bár és fedett klubhelyiség, valamint étterem a másodikon.

A bár mennyezete fölött a felső szint medencéje látható
 A gazdagon díszített VIP bár
A falburkolatot helyi ékszerkészítők munkái ihlették


A berendezés minden darabja helyben készült, amit csak lehetett, mindent kézműves munkával gyártottak. Feltűnő a falak gazdag díszítése, ami a helyiségeket valóságos ékszerdobozzá változtatja. A város híres ékszer- és aranyművességéről, ami a Kismet-ben visszaköszön.

Címkék: 


KATEGÓRIÁK