Design
Design  »  Étterem / bár  »  McDonald's másképp
Étterem / bár

McDonald's másképp

Élménydesigner
 
2012. április 2.
Egyen-enteriőrökben egységes ízek. Ez a frenchise étterem átka, vagy előnye, ki-ki döntse el maga. Lehet ez másképp is. Egy példa a McDonald's-től.
Az amszterdami illetőségű UXUS Design néhány éve kapott egy felkérést a McDonald's-től, hogy egyik helyi éttermükben gyerekek számára alakítsanak ki egy inspiráló játéksarkot. A játéksarok egyébként nem ismeretlen a McDonald's-ben. Mindenhol láthatjuk, egy elkerített vagy zárható terület, tele labdákkal, apró székekkel, néhol szabadtéri játszótérrel, grafikákkal, a gyorsétterem láncra jellemző színvilágban. Nos, a tervezők ezt unalmasnak találták és úgy döntöttek, hogy a lejárt lemezt valami újra és meglepőre cserélik. Ebből született a McDonald's falu. A téma pedig, amire az ötlet épült „azt eszem, amit magam készítek”. Akár egy igazi faluban.


A 20 négyzetméteres térbe épített játszóház még véletlenül sem a csúcstechnológiát képviseli, sokkal inkább egy autentikus falusi ház és konyha berendezéséből építkezik. Pontosabban három falusi ház konyháját és berendezését modellezték, ahol az apróságok szakácssapkát öltenek, összeszedik a hozzávalókat és elkészítik a húspogácsát, vagy a csirkefalatokat. Persze játékból. Így végigmennek a valóságban zajló folyamatokon, csak éppen falusi keretek között: a gazdaságból a termékek a piacra kerülnek, majd innen a konyhába.


Aztán természetesen meg is teríthetnek és elfogyaszthatják, amit a szülők eléjük tesznek, de mindezt játékos és nem szokványos környezetben.


Az UXUS az McDonald's falu ötletéért és a megvalósult grafikáért SEGD díjban részesült.

Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK
Loft lakás könyvtárral és színpaddal
Van, amikor egy lakás több, mint otthon. Néha alkotóműhely, befogadó és kiállítótér, olykor közösségi helyszín, máskor pedig búvóhely a világ zaja elől.
Óceánra néző penthouse Sydney-ben
Harborside Sydney elegáns, keleti oldali külvárosa. Itt épült az 1950-es évek végén ez a lakás, melyet sikerült tökéletesen 21. századira alakítani.


KATEGÓRIÁK