Design
Design  »  Étterem / bár  »  Suttogó Piano Bár
Étterem / bár

Suttogó Piano Bár

Rákóczi Balázs
 
2012. április 12.
A Hajós utcában található Suttogó Piano Bár fekete, de nem sötét, arany, de nem fényűző. Az, aminek látszani akar: egy jazz bár, egy éjszakai klub, egy igazi pesti mulató.
Ritka manapság az ilyen, minden részletre gondosan ügyelő, kiforrott koncepcióval rendelkező szórakozóhely. A Suttogó megvalósítását hosszú tervezés előzte meg. Ennek a helynek múltja van, izgalmas történetekkel. Ez nem csupán egy barátságról vagy a jazz szeretetéről szól, hiszen Lengyelország vagy éppen Philippe Starck is színesíti az összképet.„Nem akartunk mást, csak egy éjszakai szórakozóhelyet”
– vallja Krekács Dániel, a Suttogó társtulajdonosa és zenei igazgatója. Kezdetektől fogva egy nyüzsgő, a régi pesti éjszakai életet felelevenítő kép állt az előtérben. Az akkor még dohos pincehelység – ahol most a Suttogó található – átalakítása elsőre sem tűnt könnyű vállalkozásnak. A végleges belsőépítészeti koncepció így még váratott magára.„Az egy percig nem volt kérdés, hogy egy pesti közegben egyedülálló zongora bárt akarunk csinálni, a végleges design azonban hosszú folyamat eredménye”
– Bilics Róbert, a Suttogó másik társtulajdonosa szerint a sikeres koncepció lényegében annak köszönhető, hogy soha nem voltak nagy volumenű súrlódások a két társvezető között. Mi több, mikor eléjük került négy belsőépítészeti koncepció, egymás tudta nélkül, ugyanazt azt egyet akarták: a sötét, sokat sejtető hangulatot, fekete falakkal, arany díszítésekkel és Philippe Starck pisztoly-lámpáival. Ez utóbbi végül hatalmas szerencsének köszönhetően - még a tervezőket is megtévesztő - pontos másolat formájában került az asztalokra, de ez amúgy sem tűnik fel senkinek, az ironikus luxus egyvelege meg úgyis kárpótol minden eredeti darabért.


A két társtulajdonos nem ijedt meg a koncepció horribilis összegétől, és nem is az Ecserire mentek bevásárolni – ahogy ez a romkocsma-forradalommal szinte már magától értetődő a városban. Ahogy megtalálták a Philippe Starck lámpák tökéletes másolatait, úgy megtalálták Lengyelország kicsit bizarrnak tűnő, csak és kizárólag bútorgyártással foglalkozó városát is.Itt találtak rá a koncepcióhoz tökéletesen illeszkedő alacsony ülésű bőrfotelekre, és a designerek által felrajzolt tervet – a bárpult kivételével – a legapróbb részletekig megvalósították. A hely központi eleme az éjfekete zongora, mely a Suttogó minden pontjából kiválóan látható és hallható. Akár csendes beszélgetések, akár hosszú éjszakázások vagy csak a jazz miatt látogat el valaki ide, a pesti viszonylatban egyedülálló stílus valóban különleges hangulatot idéz elő. Nem kevesebb egy jazz bárnál, de több egy átlagos szórakozóhelynél. Fekete, de vidám, arany, de nem giccs, egyedülálló, de nem hivalkodó. Közel az Operához, de távol mindentől, ami a felszínen van – példa nélküli koncepció és design a Hajós és a Zichy utca sarkán.További képekért kattintson ide!


Címkék: 


KATEGÓRIÁK