Design
Design  »  Étterem / bár  »  Újjászületés a Mazzo-ban
Étterem / bár

Újjászületés a Mazzo-ban

Élménydesigner
Mi lesz az egykor hírhedt diszkó és egy csúnya rozengrachti épület reinkarnációjából? A megfejtés egy trendi étterem, a Mazzo.
Az épületet nevezhetjük furcsának, de Amszterdamban ez a látvány nem annyira szokatlan. A belső terek különböző magasságúak és szélességűek, ám ez Bert van der Leden, Douwe Werkman és Rob Wagemans tervezőknek nem jelentett akadályt. A Concrete Architectiural Associates csapata ennél már nehezebb fába is belevágta a fejszét.


A nyers beton felületek keretbe foglalják a különleges belső teret, ahol amolyan loftos-ipari érzésünk támad. A kopott berendezés, a sok nyers és durva fafelület viszont rusztikussá teszi az enteriőrt. Hogy melyik inkább, döntse el ki-ki maga. Nem találni két összeillő széket, lehet, hogy a berendezés egyes darabjait lomtalanításon kukázták, ami Amszterdamban egyáltalán nem rangon aluli. Aztán persze rájövünk, hogy van ebben rendszer, kb. minden harmadik ugyanolyan, a bárszékek pedig mind egyformák, de kell ez a cseppnyi megtévesztés. Az alig megmunkált tömör fából készült polcok, a szépia tónusú képek, valamint a szofisztikált Gubi és Mooi lámpák kellemes egyveleggé alakulnak és kedvünk támad mindent külön-külön szemügyre venni. A fal faborítását és a pultot is mintha hevenyészve ácsolták volna össze, de megtapogatjuk és stabilnak tűnnek.


Az biztos, hogy ebéd után nem fogunk felpattanni és elsietni. Maradunk még és bámészkodunk.


Fotó: Ewout Huibers, www.ewout.tv


Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK
Aria étterem Torontóban
Kanadában található az Aria étterem, aminek a belső kialakításáért Urszula Tokarska, a Stephen Pile Arcitects építésze felelt.


KATEGÓRIÁK