Design
Design  »  Étterem / bár  »  Vibráló elegancia egy étteremben
Étterem / bár

Vibráló elegancia egy étteremben

Design Club
Az extravagáns étterem a történelmi múltú Nethergate épületében nyitotta meg kapuit Dublin szívében. A szórakozónegyed közel száz helye közül kiemelkedő jelentőségű a Dundee színes és modern látványvilágával.
A Nando által berendezett, legújabb étterem kulcsa abban rejlik, hogy egy viktoriánus épület belsejében kapott helyet, ami nagy kontrasztot állít a maradi külső és a mai dizájnnak megfelelő belső között. Olyan, mintha egy loft szerű raktárhelyiségben lenne az étterem.


A szórakozóhelyként is funkcionáló étterem indusztriális stílusjegyei, a vibráló, élénk színek és motívumok egyaránt kifejezik a belsőépítészet zsenialitását és dizájn érzékenységét. Az építészek Buckley Gray Yeoman építész stúdió tervezői, Matt Yeoman és Paul Thrush voltak akik több berendezési céggel együttesen alkották meg a végeredményt.


Több helyiséget is átalakítottak és újragondoltak a tervezők, hogy az étterem többféle esemény helyszínének eleget tegyen a jövőben. Játékos belsőépítészeti megoldások jelennek meg a falon a bútorok pedig speciális ide lettek legyártva az Eclipse Furniture és Fritz Hansen bútorok jóvoltából. Ami még figyelemre méltó, azok a Paul Smith műhely kárpitozott munkái.


Újszerű falfestmények, graffitik díszítik a falakat, ami a Fresh Paint Workshop munkája, Marc Delaye vezetésével. A betonfelületek, a fém vázak és a fa bútorok jól kiegészítik egymást. Ehhez a vizuális élményhez társul a hatalmas belmagasság és a térbe nyúló, geometrikus installációk, melyek a mennyezetről lógnak lefele.


Több innováció és design jelenség napvilágot látott a hely kialakítása során, amitől nem mindennapi látványt nyújt a Dundee étterem. Nagyvonalú és egyedi öteletek jöttek létre több dizájner fejéből és mosódtak össze egy koncepcióba. A végső stádiumot követően jelentős mértékű változás mutatkozott meg az átalakítási munkálatok megkezdéshez képest.További képekért kattintson ide!

Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK
Butik hotel Cancun-ban
Cancun esszenciája. Az Esencia Boutique Hotelt már ez a kétszavas jellemzés is jól körülírja, de nem árt többet tudni a titkos öbölről.
Kína menő klubja
Manapság a leglátványosabb klubok valamelyik távol-keleti országban nyílnak. Arra már fel sem kapjuk a fejünket, hogy Kína ebben is listavezető.
Porterhouse étterem
Az új és a régi megnyilatkozása jellemzi a Jakartán található Porterhouse étterem design koncepcióját. A hely az Alvin-T Stúdió munkája.


KATEGÓRIÁK