Design
Design  »  Étterem / bár  »  ZONA étterem és borbár
Étterem / bár

ZONA étterem és borbár

Design Club
A ZONA az egyik legújabb budai étterem és borbár, ahol az ínyenceknek kedveznek. A Baldaszti csoport tagja nem csupán ételeivel, de belsőjével is remekel. Letisztult, jól átgondolt koncepció alapján alakították ki a helyet. A jó társaság mellett kiváló minőségű borok és ételkülönlegességek várják az ide látogatókat.

Étterem & Borbár


A ZONA egyszerre bisztró és borbár, egy olyan hely, ahonnan nem csak elindulni jó, de megérkezni is. A konyhafőnök Huszár Krisztián, az év séfje (2011, Alexandra Étteremkalauz), aki a tőle megszokott, újraértelmezett magyar konyha mellett a keleti és a baszk gasztronómiából merít ihletet.


A desszerteket az édes ízek mestere, Balatoni Brigitta, az év cukrásza (2012, Gault&Millau) készíti. A bisztróban nem csupán az ételek, de a borok is kiemelt hangsúlyt kapnak: több mint 200 féle borból lehet választani, köztük magyar és külföldi különlegességekkel, melyek között a sommelier, Mácsai Ilona vezeti biztos kézzel a kíváncsiskodókat. „A ZONA a Baldaszti Csoport ékköve” – mondta el a megnyitón Baldaszti Péter, a Csoport tulajdonosa. A Baldaszti Csoport az elmúlt években komoly tapasztalatot szerzett a gasztro-világban: a Baldaszti's Kitchen és a Baldaszti's Grand megnyitásával egy-egy mérföldkövet helyeztek el a tulajdonosok a hazai éttermi paletta egyre szélesedő skáláján.


Ezek mellett működik a Baldaszti's Market kézműves gourmet bolt és a nagy népszerűségnek örvendő szórakozóhely, az URIMURI is. Mindezen megszerzett tudás a ZONA-ba épült be, így vált a hely a Csoport esszenciájává. Az elnevezés a 19. századból ered. Először a vasúti restikben tűnt fel, amikor a gőzmozdonyoknak rendszeresen, területileg zónánként meg kellett állniuk vizet és szenet vételezni. Ezekben a kényszerszünetekben az utasok is leszálltak, és hogy éhségüket a rendelkezésre álló rövid időn belül csillapíthassák, a restik kis adag készételekkel, úgynevezett zóna-adagokkal várták őket.


Design & Stílus


A dizájn a tér- és tárgytervezéssel, valamint vizuális kommunikációval foglalkozó stúdió, a POS1T1ON Kollektíva és Kiss Heni enteriőr stylist munkája, akik elsősorban a letisztultságot, a spontaneitást és a funkcionalitást akarták láttatni a térben. A különleges falatkákhoz kiválóan illenek az 1950-es éveket felelevenítő robosztus fabútorok, melyek a neves brit dizájner, Tom Dixon művei. Az italfal egyedi, melegen hengerelt acéllemezekből készült, a sajátos hangulatú, szőlőszemekre emlékeztető retró gömblámpákat pedig egy magyar mester látott el egyedi rézfoglalatokkal.


A kiszolgálás kifogástalan, az ételek pedig arra a koncepcióra épülnek, hogy olyan ízeket kóstoljunk, amik olyan alapanyagokból állnak, ami mellett biztosan elsétálunk a piacon. Isteni ízharmónia, fantasztikus borok és pazar belsőépítészeti miliő. Ez a ZONA.


További képekért kattintson ide!

Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK


KATEGÓRIÁK