Magazin
Házak
A tradicionális mediterrán riviéra építészetének kortárs értelmezése tükröződik a neves alkotógárda által tervezett francaországi saint tropez-i nyaralón.  »
A megbízói elvárások olyan családi házra szóltak, amelyben a földszintre kerül az összes lakóhelyiség és a másodlagos funkciókat az emeletre száműznék.  »
A hagyományos, hőszigetelt tégla falazóelemekből álló földszinti alépítmény fő gerincére korszerű, acél tartóvázból könnyűszerkezetes traktust emeltek.  »
Az egyszerűség, a kényelem és az élhető terek építtetői igénye alapján jött létre a mozgalmas tömegformálású kétszintes családi ház.  »
A nagycsaládos megbízók tudatosan, mindent előre átgondoltan fogtak bele új otthonuk építésébe, amelyhez megadták az építésznek a bizalmat.  »
A megújult ház környezetbe illeszkedésének sikerét az is jelzi, hogy a szomszéd épület felújításakor a falak fehér és a nyílászárók zöld színezést kaptak.  »
Az építészek a vidéki település még meglévő hosszúházainak mintájára kívántak egy korunk igényeit is tükröző lakóházat létrehozni.  »
A családi ház legfőbb szerkezeti elemeit adottságként kezelve a belsőépítészeti koncepcióban természetes anyagokkal kívánták lágyítani.  »
A minimalista stílusú családi ház a lapostetős, kétszintes téglatestformájával és a fehér, vakolt felületekkel nem hivalkodik az utcaképben.   »
Az energiahatékony családi háznál a természetes anyagokkal és a tömegformálás léptékével a környezethez illeszkedés szándéka valósult meg.  »
A budai agglomerációban épült kétlakásos épületegyüttes a különleges természeti adottságú helyszínhez méltó szakmai alázatot tükröző alkotás.  »
A balatoni nyaraló belső kialakítása követi anyaghasználat szempontjából a külső, modern megjelenést. A nyersbeton látványelemként is megjelenik a lakótérben.  »
Az építész régi vágya volt egy saját ház megvalósítása. A városi projektek kivitelezése indukálta az ipari építészet bizonyos alkotóelemeinek megjelenítését.  »
A svájci villa formavilága reagál a jég és a gleccserek munkája nyomán kialakult domborzat tájképi kompozíciójának változatosságára.  »
A tervezés során azt az elvet követve, hogy az épület körítőfalai ne keltsenek bezártságérzetet, egy belső átriumot ékeltek az elkülönített térfelek közé.
  »
Az egyszintes épület két különböző belmagasságú kubus összeillesztésével vált mozgalmassá. A közösségi zóna lett a tágasabb belvilágú.  »
A buda közeli borvidék új családi házas övezetében az igények és az adottságok összegzésével egy hagyományos, magastetős hosszúház született.   »
Alkotói bátorság kellett a régi lakóház komplett átalakításához. Az építészeti értékrend magasra tett mércéjét követi a belsőépítészeti koncepció is.   »