Design
Design  »  Hotel  »  A koppenhágai Hotel Ibsens
Hotel

A koppenhágai Hotel Ibsens

Élménydesigner
 
2012. január 10.
A dán főváros mindig tartogat valami meglepetést az ide látogatóknak. Legutóbb egy nem új, ám látványos butik hotellel szerzett örömet.
A Hotel Ibsens hosszú évekig afféle közös fürdőszobás, feltűnő tapétás, előnytelenül berendezett hostelként fogadta a vendégeket, mígnem 1997-ben új tulajdonosa, a Brochner család a teljes átalakítás mellett döntött. A hotel a Nansensgade negyedben található, ami tele van trendi kávézókkal, galériákkal, vintage shopokkal, aukciós házakkal és secondhand könyvesboltokkal, így ehhez a környezethez igazították az Ibsens új designját is. A tulajdonos helybéli tervezőket, iparosokat és kereskedőket bízott meg az új arculat kialakításával.

Koppenhága térképe az Ibsens folyosóján


A Hotel Ibsens tárgyalóját a vendégek is igénybe vehetik


A piros neon „Hotel” felirat az egyetlen, ami eredeti formában megmaradt, egyébként a belső tereket teljesen felforgatták, egyetlen apró részlet sem menekülhetett. Még a szobakulcsok tartóit is újratervezték. Bizony, itt nem plasztikkártya nyitja a szobát. Piet Breinholm bőrdíszműves régi poggyász címkék mintájára készítette valamennyit, az alapanyagot pedig kiselejtezett bőr iskolatáskákból szedte össze. A szállóvendégek által igényelhető széfet az egyik művész vendég graffitizte, tisztelete jeléül.

A szobakulcsok bőr tartói régi iskolatáskákból készültek
Graffitivel borított privát széf


Az étterem függőlámpái egy francia üzem kiselejtezett darabjai, amit a szomszédos vintage shopban találtak az enteriőr tervezői, az étkezőasztalok pedig egy 100 esztendős szekrénykészítő műhelyből érkeztek. A polcokat, falakat díszítő szobrok és kisplasztikák a szobrászatot hobbiszinten űző közgazdász munkái, aki boldogan adta műveit a szállodának. Minden darab megvásárolható.

 100 éves asztal és kiselejtezett ipari lámpák az étteremben
A szobrok és a képek megvásárolhatók


Aztán találunk még újságtartóból tüzifatárolóvá avanzsált, eredeti Barfoed darabot és bakelit lemezhez alkalmas, 50 éves lejátszót, szintén a szomszédos vintage üzletből. A szobák textíliáit Krestine Kjaerholm neves dán tervező alkotta.

A régi lemezjátszó még működik
A berendezés egy része egyedi tervezésű, illetve a szomszédos vintage shop kínálatából való


A szobák egyszerűk és nagyon kényelmesek. A hatalmas ágyak alá tárolókat építettek, robosztus szekrények helyett szellősen elhelyezett akasztók és polcok várják a vendégek holmiját.

Egyszerű és kényelmes szobák, sok tárolóhellyel


Az étteremben a butik hotelekben divatos pohár reggelit kínálják, ez a design része. A La Rocca a szálloda olasz étterme, ahol a vacsorát költhetik el a vendégek.

Az Ibsensben a reggeli is formatervezett
La Rocca, az olasz étterem


Aki Koppenhágában jár, ne hagyja ki, szálljon meg az Ibsensben. Ízig-vérig dán.

Kényelmes, mint otthon

Címkék: 


KATEGÓRIÁK
Hotel (99)