Design
Design  »  Hotel  »  Brazil halászfaluból luxushotel
Hotel

Brazil halászfaluból luxushotel

Élménydesigner
 
2012. május 24.
Hotel sor a nyüzsgő tengerparton vagy luxuskunyhó egy eldugott öbölben? Brazília mindkettőt kínálja, de utóbbi csábítóbb.
Brazíliában egy komplett halászfaluból lett luxus hotel úgy, hogy békés, vidéki jellegét sikeresen megőrizte. Mi ez, ha nem a legjobban szervezett falusi turizmus? Persze az, hogy egy óceánparti halászfalu a nyugodt pihenésre vágyókat odacsalogassa, némi átalakítást megkívánt.

Az élénk színű házfal jellemző Bahiára
Az Uxua Casa Hotel házai a buja növények között


Trancoso parányi halász település a déli Bahia parton. Itt már a 16. században is halászok éltek, békében egymással és a természettel, mígnem a 20. század végére a falu elnéptelenedett. Néhány lelkes környezetbarát úgy gondolta, hogy a még viszonylag épen maradt házakat helyreállítja és hotelt alakít ki belőlük. A megvalósításhoz Wilbert Das tervezőt hívták segítségül, aki helyi stílusban újította fel és rendezte be a házakat. Így született meg az Uxua Casa Hotel.

Kényelmes és stílusos házak várják a vendégeket
 Minden bútor és kiegészítő helyben készült, sokat az egykori halászfaluból mentettek át
Szabadba nyíló fürdőszoba. A mosdót egy farönkből vájták ki
A berendezés egy részét antik tárgyak alkotják


A falu 500 éves múltjában sok minden és sok mindenki megfordult: portugál kalandorok, jezsuita misszionáriusok, afrikai rabszolgák, indián törzsek és brazil hippik. Ezt a színes egyveleget fejezi ki az Uxua Casa sajátos designja, amit a rusztikus modern vagy divatosan nomád stílussal jellemezhetünk.

A házak a trópusi kert mélyén bújnak meg
Az Uxua Casa fehér homokos partja
Tengerpartra nyíló terasz
Az Uxua Casa étterme


Az Uxua 10 házból áll, mindegyiket hagyományos módon, helyi anyagokból hozták rendbe. A tágas enteriőrökben a rusztikus és kortárs elemek ötvöződnek, a kényelem maximális. A fedett és szabad terek összemosódnak, nincsenek markáns határok, hála a trópusi éghajlatnak. A közösségi teret a medence, a két hangulatos étterem és a tengerparti lounge jelenti, többek között ezektől is családias hangulatú az Uxua.

Az egyik ház félig nyitott terasza
Esti fények a medencénél
A terasz egyenesen a medencére nyílik
 


Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK


KATEGÓRIÁK
Hotel (99)