Design
Design  »  Hotel  »  Design hotel a Karib-tengernél
Hotel

Design hotel a Karib-tengernél

Élménydesigner
 
2012. június 13.
A karibi világ úgy él a képzeletünkben, mint a földi paradicsom, és a képzelet közel jár a valósághoz. A dominikai butik hotel a hab a tortán.
Dominikán, egy csendes öbölben bújik meg az 55 lakosztályos Sivory Punta Cana, a szigetek egyik legjobb butik hotelje. A földszintes, autentikus és modern elemeket egyaránt mutató épület a pálmák árnyékában bújik meg, alig pár lépésre a tengertől.

A lakosztályokban az egzotikus és a modern stílus keverednek egymással
Nem csak fürdőszoba, wellness helyiség is
Fürdőszoba egzotikus stílusban


A részben terméskövekből, részben fából épített Sivory tágas és kényelmes lakosztályai egymástól elég jól szeparáltak ahhoz, hogy a vendégek nem futnak lépten-nyomon egymásba. A lakosztályokat úgy választották el, hogy az nem feltűnő: a falak egyben szélfogók, árnyékolók, illetve a kültéri fürdők zuhany falai.

Teakfával és kővel burkolt terasz egzotikus bútorokkal. A privát medence a lakosztályhoz jár
A terasz a belső tér meghosszabítása
Terasz, mint szabadtéri fürdőszoba


Minden terasz teak borítású, és mindegyikhez egy privát medence tartozik. A lakosztályok részben hagyományos karibi, részben gyarmati stílusú berendezést kaptak, de design bútorok is fel-fel bukkannak bennük. A teak, a tengeri fű és a kő a leginkább meghatározó anyagok, ezeket egészítik ki a natúr len és a bambusz.

Vacsorához terítve a teraszon
A hotel egyik közösségi tere a központi medence
Aki nem éri be a medencével, annak karnyújtásra a Karib-tenger


Közösségi térnek ott a központi medence vagy a hotel bárja, de az itt megforduló vendégek zöme a világ elől elbújni érkezik. Arra pedig kevés alkalmasabb hely kínálkozik a Sivory-nál.

Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK
Kemang Icon hotel Jakarta
A híres Alila Hotels hotelcsoport egyik tagja a jakartai Kemang Icon. Az egzotikus hotelek után ez most egy igazán eredeti, városias stílusú szálloda.
Hotel Carpe Diem Pyrgos-on
Ha egy hotel ilyen beszédes névvel bír, mint a Carpe Diem, arról szinte bármit feltételezhetünk: luxust látványban és szolgáltatásban.
Hotel a vadonban, Indiában
Egy luxus hotel nem csak a városi életről és a mesterséges környezetről kell, hogy szóljon. Ha elég ebből, irány a dzsungel és a törzsi lét Indiában.


KATEGÓRIÁK
Hotel (99)