Design
Design  »  Hotel  »  Hókunyhó a svájci Alpokban
Hotel

Hókunyhó a svájci Alpokban

Élménydesigner
Nomádok módjára kikapcsolódni már nem csupán a fákat ölelgető hippik kiváltsága. Azok is így tesznek, akiknek fontos környezetük védelme.
Les Cerniers fölött, 1400 méteres magasságban bújik meg a 15 tágas és fényűző igluból álló Whitepod tábor, ahonnan körpanoráma nyílik a Genfi-tóra. A koncepció egyedülálló: összhangban a természettel, sőt, annak lágy ölén biztosítja ez a sátras hotel a pihenéshez szükséges kényelmet, meg egy csipetnyi luxust.

Fotó: Jean-Marc Palisse, Stylist: Madame Angélique Buisson

A hegyi legelőkre felállított sátrak 40 és 26 négyzetméter alapterületűek, berendezésük puritán, ahogy egy igluhoz illik, de kényelmes és egyedi. A környékről összevásárolt antik tárgyak, puha szőnyegek és nagy kényelmes ágyak kerültek ide. Mindegyik sátorhoz tartozik egy skandináv stílusú fürdőszoba, amely közvetlenül kapcsolódik tábor közelében feltörő hőforráshoz. A fűtést fatüzelésű kályhákkal oldják meg, a hosszan tartó melegről pedig a sátortestek kiváló szigetelése gondoskodik.


A kényelemhez természetesen hozzátartozik a massázs, a szauna, a japán fürdő és, ha úgy kívánjuk, a személyzet még a reggelit is az ágyban szolgálja fel. Igazi romantika vár itt a párokra, a gyerekes családoknak pedig felejthetetlen kaland az Alpokban „sátrazni”.

A Whitepod 2005-ben elnyerte a „Fenntartható Turizmusért” világdíjat.

Címkék: 


KATEGÓRIÁK
Hotel (99)