Design
Design  »  Hotel  »  Hotel a vadonban, Indiában
Hotel

Hotel a vadonban, Indiában

Élménydesigner
 
2012. június 15.
Egy luxus hotel nem csak a városi életről és a mesterséges környezetről kell, hogy szóljon. Ha elég ebből, irány a dzsungel és a törzsi lét Indiában.
Indiában, Orange megyében a Nagarhole Nemzeti Park szívében áll az Orange County Kabini, ami távolról inkább tűnik gondozott falunak, mint luxus szállónak. Pedig ez itt hotel a javából, már ami a kényelmes szobákat, a hűsítő medencéket és a kellemes éttermet illeti. Abban viszont különbözik a többi ötcsillagos hoteltől, hogy célja, nem csupán a vendégek igényeinek maximális kiszolgálása, hanem mindezt úgy elérni, hogy a lehető legkisebb ökológiai lábnyomot hagyja a környezetén.

Luxus kunyhók a Kabini folyó partján
Az ötcsillagos hotel tökéletesen illik ebbe a környezetbe
A lakosztályokhoz privát medence tartozik


A Kabini folyó partján elterülő hotel falu a helyi kadu kuruba törzs házainak mintájára épült fel. A színek és a textúrák beleolvadnak tájba, a hotel luxus kunyhói nem ütköznek ki természetes környezetükből, míg belülről pazar enteriőrök fogadnak. Etno berendezési tárgyak, törzsi mintás bútorok, drapériák, mintha a gyarmati időkbe csöppentünk volna. Minden puha, kényelmes és izgalmas.

Hűsítő belső udvar
Az étterem terasza a folyóra nyílik
Nyitott étterem és bár


A helyi törzsi falvak hatását tükröző üdülőhely szomszédságában elefántcsordák pihennek, egzotikus madarak zajonganak, a növényzet buja, a levegő balzsamos. A bungalók terasza egyenesen a vadonra és a folyópartra nyílik, a külső és a belső tér együtt léteznek.

Amikor a luxus és az etno stílus találkoznak
Előtér a luxus kunyhóban
A bútorok és a kiegészítők helyben fellelhető anyagokból, helyi kézműveseknél készültek
Gyarmati időket idéző hálószoba


A tervezők ökológiai tudatosságát dicséri, hogy a hotel teljes energia ellátását megújuló forrásokból biztosítják, semmiféle közművet nem vesznek igénybe, a hulladékot újra hasznosítják. A természet érintetlen a hotel körül és ennek megőrzése az egyik legfontosabb törekvés a vendégek és a fenntartók részéről is.

Az árnyas terasz a nappali folytatása

Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK


KATEGÓRIÁK
Hotel (99)