Design
Design  »  Hotel  »  Hotel Carpe Diem Pyrgos-on
Hotel

Hotel Carpe Diem Pyrgos-on

Élménydesigner
 
2012. június 18.
Ha egy hotel ilyen beszédes névvel bír, mint a Carpe Diem, arról szinte bármit feltételezhetünk: luxust látványban és szolgáltatában.
Élj a mának – ezt a találó nevet kapta a Santorini szigetén, Pyrgos egyik világtól eldugott öblében megbújó hotel, mely mindössze 10 lakosztályt kínál, ám azt nem akármilyen tálalásban.

Lakosztály saját medencével
A hőség enyhülésével megélénkül az élet a medencénél
Panoráma medence és naplemente


A Hotel Carpe Diem tágas, exkluzív luxus lakosztályai a romantikáról szólnak. A szobák belül pasztell színekben és törtfehér tónusokban pompáznak, némi kékkel fűszerezve, mely tökéletesen rímel a külső környezetre. Hiszen odakint is fehér falak magasodnak az azúrkék tenger fölé. A kényelmes bútorok jól érvényesülnek a tágas terekben. Minden lakosztályhoz privát terasz és privát medence tartozik, melyet egy nagyméretű központi medence egészít ki.

A szellős térben jól érvényesünek a kényelmes, klasszikus bútorok
Tágas terek, klasszikus-romantikus berendezés
A fehér tónusai és a pasztellek az uralkodó színek minden lakosztályban


Az épület kívülről hamisítatlanul görög, jellegzetesen kykladikus stílusú, de ennek modernebb, jobban letisztult megjelenését nyújtja, mint amit Santorini-től megszokhattunk. A tervezők a tradicionális hófehér homlokzatokhoz, a teraszos architektúrához ragaszkodtak, de az épülettömb látványos ritmusát a feltűnő geometriai alakzatoknak és kevésbé a cikornyás kiegészítőknek köszönheti.

Nem makettet látunk. Ez a Hotel Carpe Diem geometrikus testekből összerakott épülete
A központi medence, fölötte a lakosztályok
Minimál külső, maximál panorámával


A helyszín megválasztása ehhez az épülethez kiváló, hiszen a parádés panoráma tökéletes háttere a szinte minimalista külsőnek.

Jellegzetes teraszos architektúra
Bejárat az étterembe a medence mellől


Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK


KATEGÓRIÁK
Hotel (99)