Design
Design  »  Hotel  »  Korhű butikhotel Isztambulban
Hotel

Korhű butikhotel Isztambulban

Élménydesigner
 
2012. május 14.
Ha az a kérdés, hogy egy hotel alkalmas-e egy történelmi városrész korabeli hangulatának megidézésére, akkor a válasz: igen. Íme, a bizonyíték.
Pera Isztambul egyik régi kerülete, sikeresen őrizte meg azt a 19. századi elvarázsolt világot, mely a várost abban az időben jellemezte. Akkoriban ugyan a Birodalom már hanyatlott, de a régi dicsőség jelei még láthatók voltak az épületeken és érezni lehetett a levegőben. Isztambul tele volt kalandvágyó vagy bohém nyugati utazóval, akik közül sokan hagyták kezük nyomát egy-egy épületen vagy művészeti alkotáson. Ezek egyike volt Alexandre Vallaury, ez idő tájt a legjelentősebb építész, akinek a nevéhez fűződik a téli Decugis családi kúria. Napjainkban ez a Galata Antique Hotel.

Osztott tükörtáblás fal, mely a kicsi szobát nagyobbnak láttatja, ugyanakkor külünleges látványt kelt (Fotó: Onur Solak)
Az egyik kisebb szoba egyedi tervezésű tapétával
Az alacsony, boltíves mennyezet és a zsalus ablakok a szeráj hangulatot erősítik


Az épület eredeti szerkezetéből jóformán semmi nem maradt, lepusztult állapotban kapták meg a Kontra építészei, hogy korhű állapotába visszaállítsák és egy 21. századi szállodának megfelelően modernizálják. A 19. századi romantikát ötvözték a modern luxussal, így született meg a 20 standard és 3 penthouse szobás butik hotel.

A falakat és a mennyezetet gipszstukkók borítják. A bútorokat a Kontra tervezői alkották
A fürdőszoba sem kivétel: minden részletében klasszikus


A tervezők korabeli rajzok, festmények és fotók alapján dolgoztak, míg végül a legutolsó stukkóig ugyanazt az eredményt produkálták, mint az épület új korában. A hely történelmi és előkelő, szobrokkal, ablakfülkékkel, klasszikus berendezéssel és lélegzetelállító panorámával az Aranyszarv-öbölre. A falakra történelmi képek kerültek és metszett tükrök, melyek megsokszorozzák a fényt. Az elegáns, bézs tónusok mindenütt uralják a tereket. A Kontra tervezői nem csupán az épület átalakításában jeleskedtek, a bútorok jelentős részét is ők tervezték és ez esetben ugyancsak a korhűségre törekedtek.

Korhű módon helyreállított szobák és klasszikus stílus jellemzi a butikhotelt
Klasszikus elegancia az egyik lakosztályban


Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK


KATEGÓRIÁK
Hotel (99)