Design
Design  »  Hotel  »  La Banane, a művész hotel
Hotel

La Banane, a művész hotel

Kollár Franciska
A hotel La Banane egy különálló intézmény St. Barts-on. Egy új fejezet kezdete a hotel történetében, hogy új tulajdonosa lett. Jean-Marc Israel elhatározta, hogy szakít a hagyományos stílussal, amelyek már jól beváltak a luxus hotelek kialakításánál.
Újraértelmezte tapasztalatait, ebből született egy teljesen új és eredeti ötlet. Közös munkába kezdett Benjamin Fabbri-val, aki a hotel új igazgatója lett. Az átalakítás során ötvözték a szenvedélyes belsőépítészeti megoldásokat és a modernista felfogást.

Társalkodó közösségi tér a hotel teraszán

Az összes szoba nagynevű tervezők munkáival gazdagodott, úgy, mint például Pierre Jeanneret, Le Corbusier, Charlotte Perriand, Serge Mouille, Jean Royére és Juliette Derel – hogy kihangsúlyozzak néhányat a legnagyobbak közül. A La Banane hotel egy igazán különleges intézmény St. Barts-on. Egzotikus hangulat, stílusos bútorok és pazar látvány tárul a vendégek elé.

Egzotikus hangulatú koktail bár a vendégek számára

A hotel új vizuális identitást és egyúttal arculatot is kapott az ICH&KAR grafikai design duó közreműködésével. Aki ellátogat ebbe a paradicsomba, garantáltan örök élménye marad az itt töltött idő után. Az épület rekonstruálása során meghagyták a tradicionális fehér fa épületszerkezetet, mindezt trópusi színekkel és motívumokkal ötvözték. Az élénk sárga falak a lobby bárban, vagy az azúrkék design mind a hely jellemvonásait tükrözik. A fürdőszobák nyitottsága átjárhatóságot biztosít a tenger és a kék ég között.
 
A lobby bár Pierre Jeanneret, Le Corbusier kuzinjának nevéhez fűződik

Jean-Marc Israel, a hotel igazgatója különleges figyelmet szentelt a bútorok és egyes kiegészítők válogatására. Egyedi kollekciót sikerült összegyűjteni neves designerek munkái közül. India egyik nagyvárosában, Punjab központjában, Chandigarh-ban található ez a káprázatos hely. Itt keverednek a helyi kultúrából átvett stílusjegyek, valamint az európai kultúra radikális ideái.
 
Az extra bungalót, Serge Mouille francia művész tervezte

A bútorok nagy része Le Courbusier, híres építész nagy kreációiból származnak. Többségük tömör teakfából és indiai rózsafából készült. Ezek az egzotikus fabútorok, a pöttyös mintázatok, vibráló színek összességében mégis elegánsan hatnak együtt. Az összhangot a leegyszerűsített formák és alakzatok biztosítják. A kerthelyiség kényelmét Patricia Urquiola Re-Trouvé kerti bútrokollekciója szolgáltatja, amely a designtörténet szempontjából is egy ikonikus darab. Az egyes vendégházakat a nevesebbnél nevesebb tervezőikről nevezték el.

A fürdőszobát egy magyar designer, Mathieu Mategot tervezte

Forrás: La Banane hotel

További képekért kattintson ide!

Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK
Korhű butikhotel Isztambulban
Ha az a kérdés, hogy egy hotel alkalmas-e egy történelmi városrész korabeli hangulatának megidézésére, akkor a válasz: igen. Íme!
Nhow Music Hotel Berlinben
Vannak butik hotelek, design hotelek, luxus meg wellness szállodák és még sorolhatnánk, kinek mire támad igénye. És van egy music hotel Berlinben.


KATEGÓRIÁK
Hotel (99)